zondag 1 maart 2015

Bountycakejes


Deze mooie cakejes zijn niet moeilijk om te maken en smaken heerlijk! Ik heb een filmpje gemaakt van de bereiding, dat maakt het nog makkelijker. Bekijk hem op mijn youtubekanaal.

Ik had siliconen vormpjes van Action gebruikt, maar ze iets te vol gedaan, zodat ik er nog wat af moest snijden voor ik ze goed af kon maken. 1 eetlepel beslag is dus echt voldoende per vormpje. Je kunt ook een gewone muffinvorm gebruiken. Zorg ervoor dat je altijd een rand van ongeveer 1 cm over hebt voor de kokosvulling en chocolade.




Bekijk hier de video:




Ingredienten voor het cakebeslag:
1 ei
1 eigeel
1 zakje vanillesuiker
125 gr suiker
100 ml melk
100 ml zonnebloemolie
175 gr bloem
Half zakje bakpoeder (2 tl)
2 el cacao
Kokosvulling:
50 gr (room) boter
120 ml melk
2 el fijne griesmeel 
50 gr kokos
50 gr suiker
Verder:
75 gr pure chocolade
75 gr melkchocolade
50 gr witte chocolade
Zonnebloemolie

Bereiding:
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker. Mix de olie en melk erdoor en voeg dan bloem, cacao en bakpoeder toe. Mix tot een mooi cakebeslag en schep in elk siliconenvormpje 1 el vulling. Bak ze op 180 graden (hetelucht 160 graden) voor 15-20 minuten gaar. Als ze te hoog zijn geworden kun je er een randje aan de bovenkant afsnijden.

Maak ondertussen de vulling: smelt de boter in de melk en breng dan aan de kook. Roer dan de griesmeel erdoor tot je een papje hebt. Haal van het vuur en roer de suiker en kokos erdoor. Je krijgt een stevig mengsel.

Schep op elk cakeje wat kokosmengsel en druk goed stevig aan tot je een mooi laagje hebt. Doe dit met alle cakejes.

Smelt dan de pure en melkchocolade samen met 1 tl zonnebloemolie (in magnetron of au bain marie). Doe in een maatbeker en schenk op elk cakeje wat chocolade. Smelt ook de witte chocolade met 1 tl zonnebloemolie en doe in een boterhamzakje. Knip er een heel klein puntje af zodat je een klein spuitgaatje hebt en spuit lijntjes op de bruine chocolade. Ga er dan met een sateprikker of scherp mes door voor een marmereffect,

Laat in de koelkast hard worden.

7 opmerkingen:

  1. Lekker recept. Doe je dit zonder papieren vormpjes in de muffinschaal?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ellouisa. Lijkt me weer een superlekker gebakje! Ik wil ze gelijk proberen om vanavond mee op visite te nemen. Maar heb n vraagje, hoeveel cakejes krijg je uit dit recept?

    Dankje alvast!xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet t niet zeker meer maar volgens mij 18.

      Verwijderen
  3. Salam
    Ik heb de cake gebakken in een silliconen vorm ze waren wat hoger dus moest ook wat eraf snijden.. daarna de kokos en chocola gedaan maar toen het in de koelkast hard was geworden en ik het wou serveren haalde ik het voorzichtig eruit maar de cake zelf was niet gehecht aan alles en viel uit elkaar.. de kokosvulling en chocolade vulling wel aan elkaar.. alleen de cake zelf niet.. aan wat kan het liggen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk aan je siliconen vorm, ik heb daar slechte ervaringen mee...

      Verwijderen
    2. Oke choukrane voor je reactie volgende keer maar proberen in een muffinplaat!
      Djazaki illaho khayran

      Verwijderen