donderdag 12 maart 2015

Hamburgerbroodjes

Na zelfgemaakte pitaboodjes en tortilla's werd het ook eens tijd voor zelfgemaakte hamburgerbroodjes en wat een smaakverschil met die uit de supermarkt zeg! Het maken valt ook mee, eigenlijk is het standaard brooddeeg en maak je bolletjes. Je kunt er grote bollen van maken of minibroodjes. Ik heb met kerst minibroodjes gemaakt en daarop zelfgemaakte hamburgertjes, komkommer, tomaat en een lekker sausje. Met de video is het gemakkelijk om ze ook te maken.



Zie hier een filmpje van de bereiding:


Ingredienten voor 8 gewone broodjes of 16-20 minibroodjes:
425 gr bloem
1 zakje gist
30 gr boter
2 tl suiker
8 gr zout
1 ei
250 ml lauwwarme melk
Verder:
2 eigelen
1 el melk
Sesamzaadjes

Bereiding:
Meng bloem met gist en suiker. Voeg boter en het ei toe en meng goed. Dan zout erbij en de melk beetje bij beetje toevoegen tot je een samenhangend deeg hebt. Kneed dit 10-15 minuten en laat dan een uur rijzen. Verdeel in bolletjes (8 grote of 16-20 kleine) en leg op een bak plaat met bakpapier. Laat een half uur rijzen. Klop de eigelen los met de melk en bestrijk de broodjes ermee, Bestrooi met sesamzaadjes en bak ze op 220 graden (hetelucht 200 graden) voor 15 minuten.

Na het bakken kun je ze vullen met burgers en rauwkost en een lekker sausje!

4 opmerkingen:

  1. He ellouisa,
    Ik was de broodjes aan het proberen te maken, maar het filmpje bleef een paars scherm.
    Is het normaal dat het een enorm plakkerig deeg is?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry Sanne zie je bericht nu pas (jij ontzetten veel vragen op een dag). Als het deeg te plakkerig is moet he iets bloem toevoegen.

      Verwijderen
  2. Bij de voorbereidingen geef je bij de 2e keer rijzen als bolletje een half uur. In het filmpje geef je aan een uur.
    is het half uur of 1 uur. Snoesepoes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja nu je t zegt... Ik doe meestal aan half uur

      Verwijderen