vrijdag 13 maart 2015

Lamingtons


Deze heerlijk luchtige cakejes met een laagje jam, gehuld in chocolade en dan door kokos gerold zijn een Australische lekkernij. Ze zijn vernoemd naar de vroegere gouverneur van Queensland (provincie in Australie), Lamington. Er zijn veel verhalen over wanneer hij ze als eerste at, maar ze waren in ieder geval speciaal voor hem gemaakt, vandaar de naam! Deze cakejes heb ik nu een aantal keer gemaakt en de combinatie van zachte cake met chocolade en kokos is echt heerlijk! Gauw eens proberen zou ik zeggen!



En vergeet de video op mijn youtube-kanaal niet te bekijken!









Bekijk hier de video:


Ingredienten:
125 gr bloem
25 gr maizena
1/4 zakje bakpoeder (4 gr)
3 eieren
150 gr suiker
1 vanillesuiker
50 gr gesmolten roomboter
Voor de afwerking:
150 gr pure chocolade
150 gr melkchocolade
150 ml melk
100 gr kokos
3 el jam naar keuze

Bereiding:
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker dik en lichtgeel. Voeg bloem met bakpoeder en de gesmolten boter toe.
Mix dit tot een glad en romig beslag. Giet in een ingevette bakvorm van 20 bij 20 cm en bak in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) 20-30 minuten.
Laat de cake afkoelen en snijd in vierkantjes.

Verwarm de jam met 1 el water en roer goed door. Plak steeds twee vierkantjes met jam aan elkaar (je krijgt zo langwerpige rechthoeken).
Smelt de chocolade met de melk in een pannetje met dikke bodem op laag vuur (hoeft niet au bain marie) en goed roeren. Eventueel iets verdunnen met wat olie.
Dompel hierin de cakejes en daarna in de kokos. 

Je kunt de jam ook weglaten en de kleine vierkantjes in de chocolade dompelen en dan in kokos.

Of snijd elk vierkantje nog een keer door en plak die twee helften aan elkaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen