donderdag 19 november 2015

Aardappelkroketjes

Okee, waarom zou je ze zelf maken als je ze zo kant en klaar kunt kopen... das een goeie vraag! Het is best een werk, maar de smaak is wel beter dan die kant en klare vind ik. Al zijn die ook prima te eten hoor en lekker makkelijk en snel! Maar hiervan weet je ook zeker dat er echt alleen aardappel in zit en niet allerlei toevoegingen. Probeer ze eens uit zou ik zeggen, mijn zoontje vond de "keketjes" heerlijk!

Oh en de belangrijkste tip: de puree moet zo droog mogelijk zijn,dus absoluut geen melk of boter toevoegen! Die tip zag ik bij de Belgische kok van "Dagelijkse Kost" voorbij komen en dat is inderdaad de truc.

Ingredienten:
500 gr aardappels
1 eidooier
Zout en peper
Bloem
3 eieren
1 pakje paneermeel
Bereiding:
Schil de aardappels en snijd in stukken. Kook in water met zout gaar. Giet af en zet nog even de pan op get vuur. Blijf roeren en laat een minuut of 2 droogkoken.
Stamp fijn met de eidooier (voeg geen boter of melk toe!). Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen (bij voorkeur niet in de koelkast vanwege opnieuw vrijkomend vocht).
Doe de puree in een spuitzak zonder spuitmondje en spuit een lange staaf op een snijplank met bloem. Snijd in stukjes en rol door de bloem.
Rol door losgeklopt ei en dan door paneermeel.
Laat opstijven in de koelkast. Frituur ze dan in zonnebloemolie kort tot ze goudbruin zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten