Aardappelkroketjes


Je zult misschien denken, wat een werk voor aardappelkroketjes die je ook zo uit de diepvries kunt kopen. Maar jullie weten inmiddels dat ik het liefst kook zonder pakjes en zakjes. En ook aardappelkroketjes maak ik dus ook het liefst zelf. En die zijn lekker! Mijn zoontje lust ze niet uit de winkels, maar die van mij wel :-).

De belangrijkste tip: de puree moet zo droog mogelijk zijn,dus absoluut geen melk of boter toevoegen! Die tip zag ik bij de Belgische kok van "Dagelijkse Kost" voorbij komen en dat is inderdaad de truc.


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingredienten:
500 gr aardappels
1 eidooier
Zout en peper
Bloem
3 eieren
1 pakje paneermeel
Bereiding:
Schil de aardappels en snijd in stukken. Kook in water met zout gaar. Giet af en zet nog even de pan op get vuur. Blijf roeren en laat een minuut of 2 droogkoken.



Stamp fijn met de eidooier (voeg geen boter of melk toe!). Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen (bij voorkeur niet in de koelkast vanwege opnieuw vrijkomend vocht).


Doe de puree in een spuitzak zonder spuitmondje en spuit een lange staaf op een snijplank met bloem. Snijd in stukjes en rol door de bloem.



Rol elk kroketje door losgeklopt ei en dan door paneermeel. Het makkelijkst is om met je linkerhand een kroketje in ei te dompelen en dan in paneermeel te gooien. Met je rechterhand rol je hem vervolgens door de paneermeel. Zo krijg je geen enorm vieze handen die je steeds weer moet wassen.



Laat opstijven in de koelkast. Frituur ze dan kort in zonnebloemolie tot ze goudbruin zijn.


Reacties

  1. Hoi Ellouisa!
    Kan je deze ook in de oven klaar maken? Ik houd niet zo van frituren, namelijk!

    Groetjes,
    Ikram

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het nooit geprobeerd dus durf het niet te zeggen...

      Verwijderen
  2. kan je ze ook invriezen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Voor hoeveel personen is dit ongeveer

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten