vrijdag 30 juni 2017

Twixkoek


Deze twixkoekjes heb ik voor het suikerfeest gemaakt en heb ze al vaker gebakken. Heerlijke koekjes met een zelfgemaakte caramelvulling en een toplaag van chocolade. De vulling heeft wel wat aandacht nodig, dus lees goed het recept voor je het gaat maken om mislukken te voorkomen.


Ingredienten voor de bodem:
100 gr boter
175 gr bloem
100 gr suiker
1/2 tl bakpoeder
1 el water
Voor de vulling:
175 gr boter
100 gr suiker
3 el honing
1 blikje gecondenseerde melk (fries meisje of nestle)
Decoratie:
25 gr witte chocolade
75 gr melkchocolade
25 gr boter

Bereiding:
Meng bloem, suiker en bakpoeder. Verdeel de boter in stukjes hierop en kneed het door. Als het te droog is wat water toevoegen en kneden tot een samenhangend deeg. Bekleed een vorm van 25 bij 20 cm met bakpapier en druk hierin het deeg uit. Bak het 20 minuten op 180 graden gaar. 

Smelt ondertussen voor de vulling de boter, gecondenseerde melk, honing en suiker op heel laag vuur tot de suiker is opgelost. Laat 5 minuten op middelmatig vuur inkoken tot het een dikke massa is (goed blijven roeren!!). Giet dit over de gebakken en afgekoelde bodem. Laat het in de koelkast opstijven (liefst een nacht).

Smelt de melkchocolade au bain marie met de boter en besmeer de opgestijfde caramel met de chocolade. Smelt de witte chocolade en sprenkel over de melkchocolade. Trek met een sateprikker lijnen zodat je een mooi marmereffect krijgt. Laat enigszins hard worden (niet keihard) en snijd in ruitjes of vierkantjes.

* Mocht je klontjes in je vulling krijgen (van aangekoekte suiker bijv.), giet het dan door een zeef om hem weer glad te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten