dinsdag 21 april 2015

Kaassaus

Voorheen maakte ik kaassaus voor bij de broccoli met een zakje, nu maak ik het zelf. Het is zo simpel en veel lekkerder! Gebruik wel vers geraspte kaas en niet uit een zakje, daar zit vaak veel schimmel in, ook al zie je het niet!

Deze saus kun je eten bij broccoli, bloemkool of in een ovenschotel verwerken.

Ingredienten:

1 el roomboter
2 el bloem
300 ml melk
150 gr kaas (vers geraspt, niet van die zakjes!)
Zout en peper
Fijngesneden verse peterselie

Bereiding:
Smelt d eboter in een steelpannetje op laag vuur. Roer met een garde de bloem erdoor en laat op laag vuur een paar minuutjes "bakken", zodat de bloem gaar wordt. Wel blijven roeren!
Voeg dan de melk beetje bij beetje toe en breng aan de kook, blijven roeren! Laat op laag vuur 5 minuutjes koken. Dan de kaas erdoor en roeren tot deze gesmolten is. Op smaak brengen met zout en peper (bedenk dat in de kaas ook al zout zit, dus eerst even proeven).
Tenslotte de peterselie erdoor roeren en klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten