Kokosbootjes
Leuk he ,deze bootjes. Je hebt er verschillende recepten voor met notenvulling, chocolade of amandelspijs. Deze versie met kokos is ook heerlijk.! De vormpjes voor deze koekjes heb ik in Marokko gekocht, maar in Nederland kun je ze soms ook vinden. Op de zwarte markt in Beverwijk, bij Marokkaanse winkels of bijv. in de Rue de Brabant/Brabantstraat in Brussel (daar heb ik ze vaak gezien). Goed invetten voor je het deeg erin doet, anders zijn ze er moeilijk uit te halen.
Ingredienten voor ongeveer 50 stuks:
200 gr bloem
100 gr boter
30 gr poedersuiker
Snufje zout
1 eigeel
3-4 el water
Vulling:
60 gr suiker
75 gr kokos
75 gr boter
1 el citroensap
2 el water
1 ei
Snufje bakpoeder
Abrikozenjam of honing
Bereiding:
Meng voor het deeg de bloem, boter, poedersuiker, zout en eigeel. Voeg water toe tot je een mooi glad deeg kunt maken. Leg afgedekt in de koelkast om te rusten. Maak ondertussen de vulling door de boter en suiker met de citroensap en water in een pannetje op laag vuur te smelten. Roer de kokos erdoor. Mix dan het ei en de bakpoeder erdoor. Neem de bootjesvormpjes en bedek die met het deeg (niet te dik, er moet een holte overblijven voor de vulling!). Prik het deeg in en bak op 175 graden voor 10 minuten. Haal ze dan uit de oven en als het midden toch te veel gerezen is, druk dan even met de achterkant van een mes het naar beneden. Schep wat vulling erin en bak ze dan op 175 graden in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en laat afkoelen. Bestrijk ze dan met wat verwarmde abrikozenjam of honing.
Salaam alaikoum, waar ik die bootvormpjes halen?
BeantwoordenVerwijderenIk heb ze uit marokko. In sommige marokkaanse winkels (bijv rue de Brabant in brussel) hebben ze ze ook.
VerwijderenHoe lang laat je in koelkast ?
BeantwoordenVerwijderenZolang je bezig bent met de vulling
VerwijderenSalaam alaikom ellouisa,
BeantwoordenVerwijderenHeb jij 50 afzonderlijke vormpjes of bak je ze in meerdere rondes?
Meerdere rondes. Ik heb er 20
Verwijderen