woensdag 1 april 2015

Tajine met vlees, paprika en olijven

Een van de gerechten uit de heerlijke Marokkaanse keuken. Zacht lamsvlees in een kruidige uiensaus, met groene olijven en zoete geroosterde paprikareepjes. Serveer met Marokkaans brood, frietjes en een salade.
Je kunt dit in een tajine maken, maar ook gewoon in een pan (dat doe ik meestal en dan serveer ik het in een tajine).


Ingredienten:
750 gr Lamsvlees met bot in stukken
2 uien, geraspt
Paar takjes vers gehakte koriander en peterselie
1 tomaat, zonder pitjes en geraspt
Zout en zwarte peper
1 tl Gember
1 tl Kurkuma
Snufje saffraanpoeder
Halve tl komijn
Halve tl paprikapoeder
Groene olijven (of paarse)
Een rode en een groene paprika (liefst puntpaprika's)

Bereiding:
Maak het vlees goed schoon en snijd te veel vet eraf (niet alles, een beetje vet geeft ook smaak en malsheid!). Bak in wat olie aan alle kanten bruin. Doe dan de geraspte ui en tomaat erbij. Voeg koriander, peterselie en kruiden toe en laat dit een half uur op laag vuur stoven. Voeg dan ongeveer 1 glas KOKEND water toe. Laat dit gaar worden op laag vuur in ongeveer 2 uur. Als het mooi zacht is dan kijk je even naar de saus, is die te dun dan laat je het nog even op hoog vuur zonder deksel indikken. Is het te dik, dan wat water erbij.
Voeg de olijven toe en laat meewarmen.

Terwijl het vlees kookt ga je de paprikas roosteren op je fornuis, prik ze op een grote vork en hou in het vuur (of leg erop) totdat alle kanten zwart geblakerd zijn. Je kan ze ook in de oven op een hoge temperatuur doen tot ze zacht zijn.
Doe ze na het roosteren in een plastic zakje en laat afkoelen (dichtgeknoopt).
Als het is afgekoeld het vel verwijderen en in dunne reepjes snijden.

Schep het vlees op een bord en garneer met de saus, olijven, paprikareepjes en geef er brood en frietjes bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten