zondag 5 april 2015

Walnootbonbons

Het originele recept voor deze bonbons is met eiwitten, maar ik vind dat altijd een beetje eng, rauw ei (net als tiramisu, maak ik altijd zonder eieren en je mist niks). Dus ik heb honing gebruikt. Heerlijk zijn ze! Bovendien hoef je dan geen suiker toe te voegen.
En wist je dat walnoten behoren tot de superfoods, ze zijn heel gezond voor je! Lees hier waarom:

http://www.gezondheidsnet.nl/noten-zaden-en-granen/waarom-walnoten-goed-voor-je-zijn

Ingredienten voor 20 stuks:
100 gr walnoten 
1-2 el honing
20 halve walnoten
100 gr witte chocolade
50 gr pure chocolade
2 el zonnebloemolie

Bereiding:
Maal de walnoten fijn in een keukenmachine, blender of hakmolen. Het moet echt poeder worden. Meng er dan een beetje van de honing door en ga daarmee door tot je een soort amandelspijs krijgt (maar dan van walnoten ;)). Maak er bolletjes van en druk plat tot schijfjes. Leg ze even apart.
Smelt de witte chocolade met 1 el zonnebloemolie in de magnetron of au bain marie. Dompel daarin de schijfjes walnotenspijs en leg ze op een bakplaat of dienblad met bakpapier. Druk een halve walnoot bovenop. Als je ze allemaal zo hebt afgewerkt, smelt je de pure chocolade met 1 el zonnebloemolie. Neem een klein spuitje, een boterhamzakje waar je het puntje van af hebt geknipt of gewoon een theelepeltje en versier hier de bonbons mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen