dinsdag 18 oktober 2016

Walnotencake


De walnoten zijn bijna allemaal geraapt. Ook wij hebben vorige week een zak vol geraapt. Leuk om deze walnotencake mee te bakken! Dit is een lekker zachte cake met een heerlijke walnotensmaak. Gebruik bij voorkeur verse walnoten die je zelf hebt gekraakt of koop goede gepelde walnoten bij een notenwinkel of bij een notenkraam op de markt. De noten uit de supermarkt zijn vaak veel minder lekker. 

Walnoten zijn trouwens de meest gezonde noten die er zijn, er zitten veel anti-oxidanten in en ze hebben een goed effect op veel van onze organen. Dussss bakken maar met die cake!



Ingredienten: 
4 eieren 
120 gr gemalen walnoten (fijn, maar geen poeder) 
150 gr suiker 
150 gr bloem 
150 ml zonnebloemolie 
1 zakje bakpoeder 
1 zakje vanillesuiker 
Om te garneren: 
Abrikozenjam of honing of gesmolten chocolade 
Halve walnoten 

Bereiding: 
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker schuimig. Voeg de olie toe en mix erdoor. Dan bloem, bakpoeder en walnoten erbij en goed mixen. Giet in een ingevette bakvorm van 28 of 30 cm of een rechthoekige vorm en bak op 175 graden in ongeveer een half uur goudbruin en gaar. Laat afkoelen en bestrijk met abrikozenjam, honing of gesmolten chocolade. Snijd in ruitjes of vierkantjes en leg op ieder stukje een walnoot.

9 opmerkingen:

  1. Hoi Ellouisa, we hebben een grote zak walnoten van iemand gevonden, dus leek me dit een ideaal recept. Gek genoeg is de cake erg gerezen en na 40 min in de oven is hij bij het afkoelen in het midden weer helemaal ingezakt. In het midden lijkt hij ook rauw en aan de randen niet. De smaak is overigens wel goed. Heb je enig idee hoe dit kon gebruren? Groet, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat jammer zeg! Ik denk dat de cake nog niet gaar was. Wat voor vorm heb he gebruikt en hoe hoog stond de oven? En wat voor oven heb je?

      Verwijderen
  2. Heey salaam, ik wil graag deze cake recept uitproberen. Is het mogelijk om dit recept te verdubbelen voor een grote cake?
    Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Ellouisa,
    Vandaag je recept gemaakt, met walnoten van 1 jaar geleden geraapt, het deeg was mooi en luchtig, en is fantastisch mooi gerezen. Na een half uur de cake bekeken en toch eerst maar even gecheckt met de bekende sateprikker. En inderdaad was de cake niet voldoende gaar.
    Ik denk dat de baktijd in je recept wel naar 45min. kan, maar dat is mijn mening, en niet zaligmakend......
    De cake wel die was zalig......makend.
    Bedankt. Andries

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed te horen! Ik denk dat het echt van de vorm afhangt. Bij mij is hij met 30 min echt gaar... Als je een kleinere vorm gebruikt wordt hij hoger en duurt het langer voor hij gaar is.

      Verwijderen