dinsdag 12 mei 2015

Ajam pangang

Dit is zo lekker! En makkelijk te maken, altijd goed. Aangezien wij geen varkensvlees eten, maak ik de versie met kip. Geen idee of dit een officieel recept is dat ook zo in Indonesië wordt gemaakt, maar wij vinden hem zo heerlijk. Kipfilet in een saus van ui, ketjap, tomatenpuree en gember. Serveer het met rijst en een salade.

Ingredienten:

500 gr kipfilet in reepjes
1 ui in stukjes
Zout en peper
2-3 tl gemberpoeder
3 el ketjap manis
1 el stroop 
Bruine suiker naar smaak
2 blikjes tomatenpuree
Water

Bereiding
Bak de kipfilet met de zout en peper en 1 tl gember bruin in boter of olie. Voeg de ui toe en bak het mee. Doe dan de tomatenpuree erbij en schep het goed door.Voeg water toe en de gember, ketjap, stroop en wat suiker. Meng alles goed en laat een half uur pruttelen. Voeg desnoods nog wat water toe als het te dik is. 

Bij dit recept moet je gewoon proeven of er extra zout, water of suiker bij moet.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen