zondag 3 mei 2015

Shorba - Marokkaanse soep met orzo ("vogeltongetjes")


Het klinkt natuurlijk niet erg aantrekkelijk: "Vogeltongetjes", maar wees niet bang! Het zijn geen echte vogeltongetjes, gewoon een soort pasta die zo genoemd wordt vanwege de vorm. In Italië kennen ze het als risoni en je kunt het tegenwoordig ook in veel supermarkten kopen. Ik maak het zoals mijn schoonmoeder in een tomatensaus met stukjes vlees. Qua hoeveelheid pasta en saus kun je variëren, net waar je van houdt! Wij houden van veel pasta met een lekkere dikke saus.



Ingredienten:
200 gr lamsvlees of rundvlees in blokjes
2 grote tomaten, ontveld en pitjes eruit
1 grote ui1 el tomatenpuree
Paar takjes peterselie
1 bouillonblokje rund of schaap
Zout
1 tl peper
1 tl kurkuma
1 tl gember
1/2 tl komijn
Snufje saffraan
Vogeltongetjes (hoeveelheid weet ik niet)

Bereiding:
Bak de vleesblokjes aan in wat olie. Maal de tomaten, ui en peterselie fijn in een blender en voeg dat toe aan het vlees. Doe dan de kruiden en tomatenpuree erbij en kokend water (ik heb geen idee hoeveel ik heb gebruikt, begin met 500 ml).
Breng aan de kook en laat op zacht vuur een half uur pruttelen. Doe dan de vogeltongetjes erbij en laat ze gaar worden op zacht vuur, wel roeren anders kan het aankoeken.

5 opmerkingen:

  1. Waar kun je vogeltongetjes kopen? Ik heb me rot gezocht, maar kan het nergens vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In Veel supermarkten heb je het tegenwoordig als risoni en anders bij Turkse of Marokkaanse winkels. Ik zal een foto bij het recept zetten.

      Verwijderen
  2. bij de supermarkt (bij de pasta) of in de toko.... zoek naar Risoni

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In turkse winkeltjes. Heel goedkoop, het heet şehriye.

    BeantwoordenVerwijderen