zaterdag 9 december 2017

Appel-kokoscake


Ik maak veel verschillende dingen,maar soms vergeet ik de lekkerste dingen die ik ooit gemaakt heb. Daarom pimp ik af en toe een oud recept op met een nieuwe foto en Door hem weer even bovenaan te zetten. Zoals deze appel-kokoscake. Simpel en een heerlijke frisse appelcake met een "touch of'" kokos. Makkelijk te maken en valt bij veel mensen in de smaak. 


Ingredienten:
160 gr bloem
3 eieren
40 gr kokos
125 ml yoghurt
40 gr gesmolten boter
100 gr suiker
1 vanillesuiker
Half zakje bakpoeder
4 appels
Poedersuiker en extra kokos
Abrikozenjam

Bereiding:
Mix de eieren met de suiker. Voeg de yoghurt toe en de kokos, bloem en bakpoeder. Dan gesmolten boter erbij en goed mixen. Doe in een bakvorm van 26 of 28 cm en druk de appelschijfjes erin. Bestrooi met kokos en poedersuiker. Bak 30-40 minuten op 175 graden (afhankelijk van de vorm). Bestrijk daarna met gesmolten abrikozenjam.

15 opmerkingen:

  1. Ik heb het in 24 cm bak gedaan want dacht weinig beslag ik zie wel hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor hoeveel personen is dit aub?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat hangt er net vanaf hoe je hem snijdt. Maar denk ongeveer 12 personen.

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. Oeps dan zijn dan wel hele kleine stukjes, ik zou zeggen net genoeg voor 4.

      Verwijderen
    4. 4 personen met een cake van 28cm doorsnede? Hihi dan eet je veel!

      Verwijderen
  3. Gebruik je volle yoghurt of is halfvol ook goed?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb deze onlangs gemaakt en erg lekker! Alleen....als ik voor het bakken de poedersuiker én de kokos erover heen strooi, dan blijft dit niet zo mooi wit als op jouw foto... Het wordt dan bruin door het bakken. Hoort dat zo? Of moeten de poedersuiker en kokos na het besmeren met de jam erover worden gestrooid?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik dacht dat dit echt een flop zou worden omdat het beslag zo nat was, maar eigenlijk was hij wel lekker! Inderdaad daarna pas de kokos erover gestrooid en niet besmeerd met jam maar met honing. Ga de volgende keer proberen de suiker ook te vervangen door honing. Dan is het allemaal net iets gezonder, en dan ga ik lekker smullen als ontbijt! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het was echt geslaagd! ik heb wel 2 peren en 2 appels erin gedaan. En Griekse yoghurt ipv yoghurt. Mmmm.... met een bolleke ijs...❤

    BeantwoordenVerwijderen