maandag 11 mei 2015

Appel-kokoscake

Dit is een heerlijke frisse appelcake met een "touch of'" kokos. Makkelijk te maken en valt bij veel mensen in de smaak. Bij het snijden rekening houden met de appelschijfjes (ik snijd met een aardappelschilmesje). 


Ingredienten:
160 gr bloem
3 eieren
40 gr kokos
125 ml yoghurt
40 gr gesmolten boter
100 gr suiker
1 vanillesuiker
Half zakje bakpoeder
4 appels
Poedersuiker en extra kokos
Abrikozenjam

Bereiding:

Mix de eieren met de suiker. Voeg de yoghurt toe en de kokos, bloem en bakpoeder. Dan gesmolten boter erbij en goed mixen. Doe in een bakvorm van 26 of 28 cm en druk de appelschijfjes erin. Bestrooi met kokos en poedersuiker. Bak 30-40 minuten op 175 graden (afhankelijk van de vorm). Bestrijk daarna met gesmolten abrikozenjam.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb het in 24 cm bak gedaan want dacht weinig beslag ik zie wel hihi

    BeantwoordenVerwijderen