zaterdag 9 december 2017

Appel-kokoscake


Ik maak veel verschillende dingen,maar soms vergeet ik de lekkerste dingen die ik ooit gemaakt heb. Daarom pimp ik af en toe een oud recept op met een nieuwe foto en Door hem weer even bovenaan te zetten. Zoals deze appel-kokoscake. Simpel en een heerlijke frisse appelcake met een "touch of'" kokos. Makkelijk te maken en valt bij veel mensen in de smaak. 


Ingredienten:
160 gr bloem
3 eieren
40 gr kokos
125 ml yoghurt
40 gr gesmolten boter
100 gr suiker
1 vanillesuiker
Half zakje bakpoeder
4 appels
Poedersuiker en extra kokos
Abrikozenjam

Bereiding:
Mix de eieren met de suiker. Voeg de yoghurt toe en de kokos, bloem en bakpoeder. Dan gesmolten boter erbij en goed mixen. Doe in een bakvorm van 26 of 28 cm en druk de appelschijfjes erin. Bestrooi met kokos en poedersuiker. Bak 30-40 minuten op 175 graden (afhankelijk van de vorm). Bestrijk daarna met gesmolten abrikozenjam.

3 opmerkingen: