donderdag 30 juli 2015

Dadel-walnotencake

Dit recept wilde ik al tijden uitproberen, maar het kwam er maar niet van. Toen mijn man met dadels thuis kwam en die maar niet op raakten (ik lust ze wel, maar eet er niet dagelijks van), had ik genoeg voor deze cake. De cake heeft een hele rijke smaak en is lekker zacht. Ik bak hem in een rechthoekige vorm (25x30cm), maar je kunt ook een gewoon cakeblik, een springvorm of tulbandvorm gebruiken. De witte chocolade geeft net dat beetje extra smaak en ziet er mooi uit op de donkere cake.

Ingredienten:
90 gr roomboter op kamertemperatuur
300 gr bloem
275 gr donkerbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
3 el honing of stroop
250 gr dadels, zonder pit (bij voorkeur mooie zachte dadels)
1 zakje bakpoeder
75 gr walnoten, grof gehakt
75 gr witte chocolade

Bereiding:
Mix de boter met de suiker  en vanillesuiker glad. Voeg de honing/stroop en de eieren toe en mix zo'n 5 minuten tot een luchtige creme. Neem 300 ml kokend water en doe die bij de dadels, pureer dit met de staafmixer en mix door het beslag. Voeg de bloem met bakpoeder toe en mix nog even goed. Dan de walnoten er door en het beslag in een ingevette vorm gieten. Bak de cake 40-50 minuten (afhankelijk van de vorm) in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160).

Na het bakken laten afkoelen en uit de vorm halen. Garneer met gesmolten witte chocolade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen