Rafaello's



Rafaello's, de sneeuwwitte kokosbonbons, ik ben er gek op. Ik kwam op verschillende sites recepten tegen om ze zelf te maken en heb er een van uit gekozen. Het is niet helemaal hetzelfde, maar denk ook niet dat je dat ooit voor elkaar krijgt. Hoe dan ook, deze bonbons zijn lekker en niet moeilijk te maken (ik weet het, dat zeg ik altijd, maar bij deze is dat zeker echt zo!). Voor de liefhebbers nog wel een filmpje gemaakt, zodat je kunt zien hoe je ze kunt maken.




Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:



Ingredienten voor ongeveer 25 stuks:
100 gr kokos
Handje cornflakes, fijngemalen
Ongeveer een half blikje gecondenseerde melk 
2 el fijngemalen amandelen (of amandelmeel)
25 hele hazelnoten of amandelen
Garnering;
Extra kokos
150 gr gesmolten witte chocolade

Bereiding:
Meng kokos, cornflakes en amandelen. Voeg lepel voor lepel de gecondenseerde melk toe (niet in een keer doen!). Meng steeds door elkaar tot je genoeg hebt toegevoegd dat je bolletjes kunt vormen. Laat het een uurtje in de koelkast opstijven. Rol bolletjes ter grootte van een grote olijf. Druk plat en doe er een nootje in. Maak er weer een bolletje van. Dompel daarna met een vork in de witte chocolade en rol ze door de kokos. Laat op een bord met aluminiumfolie of bakpapier in de koelkast de chocolade hard worden. Serveer ze zo, in papieren vormpjes of verpak ze in plastic folie.

Reacties

  1. Ohhh wat lekker dit, i love rafaello!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me heerlijk doe je ze door de kokos als je witte chocolade nat is of droog is ? Liefst aiss

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan je ook witte chocoladepasta gebruiken ipv witte chocolade reep ?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten