woensdag 23 september 2015

Fekkas met maizena

Deze fekkas zijn net even anders dan de normale Marokkaanse fekkas, ze zijn wat zachter en brozer, maar wel erg lekker! Het originele recept was zonder anijs en venkel, maar ik vind dat zo lekker, dus heb het er wel door gedaan. Je kunt het ook weglaten dus.

Ingredienten voor 30 stuks:
2 eieren
125 gr suiker
Half glas gesmolten boter
1 el oranjebloesemwater (mazhar)
1/2 zakje bakpoeder
1 tl anijszaad, fijngestampt
1 tl venkelzaad, fijngestampt
125 gr maizena
275 gr bloem
Decoratie:
2 eigelen
1 tl cacao

Bereiding:
Klop de eieren met de suiker, oranjebloesemwater en boter goed door elkaar. Meng bloem met maizena, bakpoeder en de zaadjes. Voeg dit beetje bij beetje toe tot je een samenhangend en zacht deeg hebt. Leg een half uur in plastic folie in de koelkast. Vorm er dan 3 gelijke bollen van en rol die met je hand tot staven van ongeveer 5 cm breed. Druk een beetje platter en bestrijk met het mengsel van eigeel en cacao. Maak met een mes een ruitpatroon in het eigeel en bak de staven 15 minuten op 180 graden (hetelucht 170). Laat ze 10 minuten afkoelen en snijd dan in schuine plakjes. Leg die weer op de bakplaat en bak nog ongeveer 15 minuten.

2 opmerkingen:

  1. Kan je boter ook vervangen door olie?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik durf t niet te zeggen omdat olie niet hard wordt zoals boter...

    BeantwoordenVerwijderen