zaterdag 31 oktober 2015

Aardappel-preisoep

Ik hou heel erg van soep en ben dan ook altijd op zoek naar nieuwe combinaties om uit te proberen. Het is ook een ideale manier om mijn zoontje bepaalde groenten te laten eten die hij niet zo graag eet. Op zich lust hij aardig wat hoor, maar niet alles (net als volwassenen niet alles lusten). Deze aardappel-preisoep is een heerlijke manier om prei naar binnen te krijgen. En het staat zo op tafel, super dus na een dag werken! 


Ik was met deze soep nog net op tijd voor het foodblogevent van deze maand, een wedstrijd voor foodbloggers om iets te maken binnen een bepaald thema. Deze maand werd dat georganiseerd door de winnaar van september, Elisabeth's Kitchen. Zij bedacht het thema soep voor de maand oktober.

Dit recept is genoeg voor een pan van 1.5 liter soep.

Ingredienten:
500 gr (iets) kruimige aardappels 
2 preien
1 teentje knoflook
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl zout
2 bouillonblokjes kip (of groenten/tuinkruiden)
1 liter water
3 el slagroom

Bereiding:
Schil de aardappels en snijd in stukken. Snijd de prei in ringen en bewaar er een aantal voor de garnering. Doe 1 el olijfolie in een ruime pan en voeg de aardappels en prei toe. Doe de knoflook, peper en zout erbij en roerbak een paar minuten tot de prei wat zachter is. Voeg dan 1 liter kokend water toe en de bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat dan op laag vuur 20 minuten koken tot de aardappels gaar zijn. Pureer met een staafmixer en roer de room erdoor. Serveer in kommen of borden met wat preiringen erop.

6 opmerkingen:

  1. Deze soep wil ik de volgende week gaan maken. Lijkt me erg lekker en ook gezond.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja moet je doen! Net als de courgettesoep echt een aanrader, zeker mrt dit weer!

      Verwijderen
  2. Ga ik zeker maken. Ik hou heel erg van soep en jouw gerechten smaken altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb deze soep vandaag gemaakt. Het was heel lekker!! :) Ga ik zeker vaker maken.

    BeantwoordenVerwijderen