donderdag 18 januari 2018

Zelfgemaakte appelmoes


Ik had deze appelmoes al op mijn blog staan, maar al tijden niet meer gemaakt en nu weer eens de kans. Normaal houd ik niet gauw appels over (wij eten ze best veel), maar mijn man kreeg een hele doos vol van iemand. En daar bleef dus wel ongeveer ene kilo van over. Met mijn zoontje maakte ik lekkere appelmoes. Ik schillen, hij in stukjes snijden en hij mocht de suiker en kaneel erbij doen en roeren. Zo lekker is deze zelfgemaakte appelmoes! Je weet precies wat erin zit (in die potten uit de winkel verwerken ze alle appels he, ook die beschimmeld of verrot zijn, even koken en je proeft er niks meer van :-o). Als je wilt kun je de suiker ook weglaten, dan heb je een nog gezondere versie!


Ingredi├źnten voor 4 personen:
1.5 kilo appels
2 el suiker
1/2 tl kaneel 

Bereiding:
De appels schillen en in stukken in een pan doen.
Aan de kook brengen, suiker en kaneel erbij en op laag vuur ongeveer een half uur laten stoven. Prak met een vork fijn (of laat het iets grof, vind ik lekkerder). Niet pureren! Laat afkoelen in de koelkast en serveer in schaaltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten