vrijdag 30 oktober 2015

Zelfgemaakte appelmoes


Zelfgemaakte appelmoes, al jaren wilde ik dat eens proberen. Nu kreeg ik de kans, een zak vol moesappels van een buurvrouw. Hele grote appels en zeker wel 1.5 kilo! Wat was het lekker en simpel te maken. Maak het nu ook zelf en je koopt het niet meer uit een pot (los van de smaak wil je niet weten hoe ze dat maken, beschimmelde appels gaan er gewoon lekker in mee bijv!).


Ingredienten:
1.5 kilo moesappels
50 gr basterdsuiker (of meer naar smaak)
Kaneel naar smaak
Bereiding:
De appels schillen en in stukken in een pan doen. Voeg wat water toe (ik had ze helemaal onder gezet, maar dat hoeft dus niet). Aan de kook brengen, suiker erbij en op laag vuur tot moes laten koken. Overtollig water weggieten en af laten koelen. Op smaak brengen met kaneel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen