woensdag 25 november 2015

Kip tandoori - foodblogswap

Het is weer tijd voor de foodblogswap en deze maand mocht ik wat koken van de blog eethetbeter.nl. Vind het altijd zo leuk om aan het begin van de maand zo'n blog helemaal door te bladeren op zoek naar recepten die ik zou kunnen maken. Ik koos in eerste instantie voor de kip madras, maar omdat ik toch geen lenteuitjes in huis bleek te hebben, ben ik uiteindelijk voor de kip tandoori gegaan en wat was die lekker zeg!! Weer een gerecht dat je zonder pakjes en zakjes kunt maken, daar word ik blij van! Ik heb wel de bouillon weggelaten, er kwam voldoende vocht uit de kip en zo is de saus lekker dik en romig. En de kruiden heb ik ook wat verminderd, mijn zoontje moest het ook goed kunnen eten. Dit gerecht komt hier zeker vaker op tafel en de kip madras ga ik ook zeker nog een keer proberen!


Ingrediënten voor 4 personen:
500 gr kipfilet in grove stukken
1 ui
2 knoflookteentjes
200 ml creme fraiche
1 el kerrie
1 tl korianderpoeder
1/2 tl komijn
1 tl gember
1 tl paprikapoeder
1 tl zout

Bereiding:
Bak de kipstukjes aan in wat olie en bak rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en kruiden toe en meng goed. Bak even op hoog vuur zodat de geuren en smaken vrijkomen. Daarna op laag vuur met de deksel op de pan laten stoven tot de kip gaar is. Voeg de creme fraiche toe en verwarm kort, maar laat niet koken. Serveer met rijst en roerbakgroenten.

6 opmerkingen:

  1. Salam 3alaikoum. Ik wilde dit recept graag maken maar moet er geen water bij om de saus te verdunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er hoeft geen water bij, maar mag wel. Ik vond de saus zo perfect van dikte, maar wil he wat dunner dan doe je er wat water bij.

      Verwijderen
  2. Selem 3alaikoem
    Kan ik de kerrie vervangen door kurkuma ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja kan maar is wel een andere smaak dan...

      Verwijderen
  3. Ik heb het gemaakt!was heerlijk 😛👌👍bedankt voor het recept👏

    BeantwoordenVerwijderen