woensdag 23 december 2015

Goulash

Gisteren maakte ik Hongaarse Goulash, een stoofgerecht met rundvlees, paprika en aardappel. Je eet het met rijst en het is een echt winters gerecht. Had het al jaren niet meer gemaakt en was het recept ook kwijt geraakt, dus nu een ander recept geprobeerd van Doortjes keuken. Heb de hoeveelheden wel wat aangepast. Het was weer heerlijk en had genoeg voor gisteren en vandaag. Gebruik goed rundvlees dat geschikt is om te stoven en neem je tijd om het op laag vuur te laten pruttelen, zodat je lekker zacht en mals vlees krijgt.


Ingredienten voor 4 personen:
500 gr rundvlees
2 el bloem
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
Zout en zwarte peper
1. 5 tl Paprikapoeder
1/2 tl tijm
1 laurierblaadje
1 blik tomaten
1 bouillonblokje rund
2 rode puntpaprika's in blokjes
3 aardappels in blokjes
 
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en meng met de bloem. Verhit wat olie of boter in een grote pan en bak het vlees hierin rondom bruin. Voeg de uien en knoflook toe en laat even fruiten tot de uien zacht zijn. Doe dan de kruiden erbij en het blik tomaten. Voeg het bouillonblokje en laurierblaadjes toe en 150 ml kokend water. Breng aan de kook en laat dan op laag vuur stoven voor zeker 1.5 uur. Doe dan de paprika en aardappels erbij en laat die gaar worden in ongeveer een half uur. Serveer met rijst.

5 opmerkingen:

  1. het laurierblaadje heel er in doen of klein maken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. heel erin en voor het serveren eruit halen

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Welke rundvlees is het beste? En die aardappelen gekookt erin doen of?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry zie je vraag nu pas! Riblappen of sukadelappen is het best. En de aardappels rauw erin doen, ze worden gaar in de saus.

      Verwijderen