woensdag 2 december 2015

Roomsaus - maak zelf heel makkelijk je eigen roomsaus



Jullie weten inmiddels wel dat ik het liefst kook zonder pakjes en zakjes. Deze roomsaus maak je in een handomdraai en sinds ik weet hoe makkelijk het is, maak ik het regelmatig. Bijvoorbeeld voor mijn tagliatelle met kip in champignon-roomsaus.



Belangrijke tip is: Smelt de boter op laag vuur en ook als je de bloem toevoegt het vuur laag houden. Roer goed zodat het geen dikke koek wordt en je klonten in je saus krijgt. 

Bekijk hier een video van de bereiding:

Ingredienten:
1 el boter
1 el bloem
150 ml kokend water
Half bouillonblokje naar keuze
100-150 ml room
Zout en peper
Eventueel verse kruiden

Bereiding:
Smelt de boter op laag vuur in een pannetje met dikke bodem. Meng het kokende water met het bouillonblokje. Roer de bloem door de boter en bak op laag vuur voor een minuut of 2. Voeg dan wat bouillon toe en roer goed. De room erbij en goed roeren. Zet het vuur dan hoog en roer goed. Je ziet de saus dikker worden en eventueel kun je nog wat bouillon erbij doen (kijk zelf welke dikte je wilt). Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat verse kruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen