vrijdag 29 januari 2016

Boterkoek

 
 Ellouisa bakt Hollands!
Met al die Spaanse recepten zou ik bijna mijn Hollandse baksel van de maand vergeten. Daarom van de week maar een simpel Hollands baksel gemaakt: een boterkoek! Ik vind het heerlijk, maar je moet er van houden. Het is natuurlijk wel zwaar met bijna een heel pakje boter erin, maar wel erg lekker! Gebruik wel echte roomboter en geen margarine en al helemaal geen smeerboter.


Ingredienten voor een vorm van 26-28 cm:
200 gr roomboter
200 gr bloem, koud
200 gr witte basterdsuiker
Snufje zout
Gepelde amandelen
1 eigeel
Bereiding:
Snijd de boter in blokjes. Meng bloem met suiker en zout en voeg de boter toe. Wrijf met je handen de boter door de bloem en suiker en meng samen tot een deegbal. Druk uit in een ronde vorm van 26-28 cm. Maak een ruitjespatroon met een vork of mes en druk er gepelde amandelen in. Bestrijk met een losgeklopt eigeel en bak in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180) voor ongeveer 20 minuten. Laat afkoelen voor je het in stukken snijd.

8 opmerkingen:

  1. Ik heb de boterkoek ook gemaakt maar deze was nog helemaal vloeibaar na t bakken.ik heb precies het recept gevolgd dus snap niet waar t mis gegaan is.verder ben ik helemaal weg van je recepten...ga zo door

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm wat gek! En na het afkoelen? Heb je roomboter gebruikt of margarine?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja t is gelukkig harder geworden maar de suiker leek niet gesmolten er zaten echt gewoon harde stukken suiker in.en heb basterdsuiker gebruikt dus snap t niet

      Verwijderen
  3. T was trouwens met roomboter.heb het 2 keer geprobeerd maar was 2 keer een drama

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb je de boter goed fijngewreven door de suiker en bloem?

      Verwijderen
  4. Kan je ook gewone kristalsuiker gebruiken?? Ik heb er zo een trek in gekregen haha

    BeantwoordenVerwijderen