maandag 28 maart 2016

Chai appel-tulband


Kennen jullie Indiase Chai thee? Ik had het nog nooit gedronken tot mijn broertje terug kwam van een reis naar India en de kruidenmix had meegenomen. Het is een thee met heel veel kruiden en melk, echt lekker! Wel machtig hoor moet ik zeggen. Voor deze tulband gebruik je de kruiden die je ook voor Chai thee gebruikt en een glas melk, en de combinatie met appel is echt verrukkelijk! Deze tulbandvorm heb ik al jaren in huis, denk zo'n 10 jaar! En ooit bij Xenos gekocht, denk niet dat ze hem nu nog hebben. Maar je kunt iedere andere tulbandvorm gebruiken of een springvorm van 26 cm.



Ingredienten:
250 gr roomboter op kamertemperatuur
250 gr suiker
2 grote eieren
1 tl vanillearoma (of 1 zakje vanillesuiker)
250 ml melk
400 gr bloem
1 zakje bakpoeder
Snufje zout
1 tl kaneel
1/2 tl gember
Mespuntje nootmuskaat
Mespuntje kardemom
3 appels in stukjes

Bereiding:
Bekijk hier de video van het maken van een perfect cakebeslag:

Mix de boter met de suiker en vanillearoma (of suiker) tot een creme. Mix dan de eieren er een voor een door. Voeg bloem, zout, kruiden en bakpoeder toe en mix samen met de melk door het beslag. Schep de appelstukjes erdoor en schep het beslag in een ingevette tulbandvorm (ik gebruik een mengsel van 1 el zachte boter, 1 el zonnebloemolie en 1 el bloem, werkt perfect!). Bak de cake 40-60 minuten op 175 graden (hetelucht 160), afhankelijk van de vorm. Laat de cake na het bakken 10 minuten in de vorm afkoelen en keer dan om op een rooster.

Bestrooi na het afkoelen met poedersuiker.


3 opmerkingen:

  1. 2 eieren maar op 400 gram bloem,is dat niet wat weinig??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Neehoor klopt precies zo, er zit ook nog 250 ml melk in

      Verwijderen