Oreo-cupcakes



Op Koningsdag kocht ik een doosje met mini oreokoekjes bij Kruidvat. Wat zijn die schattig klein zeg! Ik weet niet of ze ze nog hebben, maar hoorde dat ze ook wel eens bij Action verkrijgbaar zijn. Ik wilde graag Oreo cupcakes maken en zocht nog leuke vormpjes, die vond ik bij Wibra. Deze blauwe kartonnetjes met witte sterren passen precies bij de verpakking van Oreokoekjes. Gisteren eindelijk aan de slag gegaan en ze waren zo klaar! Ik gebruik mijn basisrecept voor cupcakes, met stukjes Oreo erdoor en dan een toef van slagroom-mascarpone. Echt een aanrader hoor!


Ingrediënten voor 12 stuks:
2 eieren
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
125 ml zonnebloemolie
125 ml melk
150 gr bloem
Half zakje bakpoeder
5 Oreokoekjes
Garnering:
200 ml slagroom
200 gr mascarpone
1 zakje klopfix
3 el poedersuiker
Mini Oreokoekjes (of grote Oreo's in stukjes)
Paar blokjes pure chocolade

Bereiding:
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker. Voeg melk en olie toe en mix even goed. Dan bloem en bakpoeder erbij en even goed mixen. Breek de Oreokoekjes in stukjes en voeg toe. Bedek je muffinbakplaat met papiertjes (bijv. deze mooie van Wibra) en schep of giet er wat beslag in (ik gebruik een maatbeker en schenk het beslag erin met behulp van een lepel). 

Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 20 minuten tot ze mooi gaar zijn.

Laat ze afkoelen op een rooster. Klop ondertussen de slagroom stijf met de klopfix en poedersuiker. Mix dan de mascarpone erdoor tot een glad mengsel. Doe in een spuitzak met stervormig spuitmondje (ik gebruik Wilton 1M). Spuit mooie toeven op de afgekoelde cakejes en garneer met een mini Oreokoekje of een stukje Oreokoek en versier met nog wat gesmolten pure chocolade.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten