woensdag 22 februari 2017

Biefstuksalade met mango


Deze salade at ik ooit bij mijn broertje en zijn vriendin, en sindsdien al een aantal keer gemaakt, echt een heerlijke combinatie! Deze keer heb ik de aardappeltjes met tijm en zeezout van Celavita gebruikt, die ik opgestuurd had gekregen. Ideaal, want ze zijn zo klaar en ik doe ze in de oven, dus niet zo vet. Maar je kunt ook zelf aardappelpartjes kruiden en in de oven doen. Ik heb er een honingdressing bij gemaakt, maar honing-mosterd of een klassieke dressing kan ook. Of neem uit een flesje, net wat je wilt!

Ingredienten:
250 gr runder- of kalfsbiefstuk in reepjes
1 zak gemengde sla
1 zak aardappelpartjes
Halve komkommer in plakjes
Half bakje cherrytomaatjes in partjes
1 mango in stukjes
Dressing:
1 tl honing
1 tl azijn
1 tl olijfolie
Zout en peper

Bereiding:
Bak de runderreepjes in wat olijfolie en met wat zout en peper goudbruin en gaar. Doe de aardappelpartjes met wat olijfolie in een braadslede en zet in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) voor ongeveer 10-15 minuten tot ze gaar zijn. Laat ze enigszins afkoelen tot ze lauw zijn. Verdeel de sla, tomaatjes, komkommer en mango over een groot bord. Leg de vleesreepjes en aardappelpartjes er ook op en verdeel de dressing erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen