maandag 9 mei 2016

Souvlaki


De Griekse keuken is echt een van mijn favoriete keukens, de combinaties van oregano, citroen, olijven en feta vind ik heerlijk! Deze souvlaki is ook een toppertje, supersimpel om te maken en heerlijk met wat aardappeltjes uit de oven en een Griekse salade. Ik heb er ook nog wat flatbread bij gemaakt met mijn recept voor tortilla's. En tatziki natuurlijk!  Mijn zoontje vond het ook heerlijk, dus goed geschikt voor kinderen!


Ingredi├źnten:
1 kilo lamsvlees of kalfsvlees 
1 el citroensap
1 grote teen knoflook
1 tl zout
1 tl zwarte peper
2 tl oregano
Olijfolie
Tatziki:
Halve komkommer
150 ml Griekse yoghurt
Snufje zout en peper
Knoflookpoeder naar smaak
Olijfolie

Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en maak een marinade van olijfolie,kruiden en citroensap. Meng de blokjes vlees met de marinade en laat marineren. Doe het vlees dan aan sateprikkers en bak ze op de grillplaat of barbecue mooi bruin en gaar aan alle kanten. 
Rasp voor de tatziki de komkommer en druk al het vocht eruit door een vergiet. Meng met de yoghurt, olie, citroensap en breng op smaak met zout, peper en knoflookpoeder (je kunt ook vers gebruiken, maar ik vind die smaak te sterk).

2 opmerkingen:

  1. Hoe maak je de aardappeltjes klaar ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik maak tzatziki met verse munt, dille uit een potje, verse knoflook, en een beetje verse citroensap.

    BeantwoordenVerwijderen