donderdag 21 juli 2016

Kokos-yoghurtcake


Deze cake is echt heerlijk fris en zacht van smaak en structuur. Ik heb nu vanille yoghurt erin gedaan,maar gewone yoghurt kan ook. De vorm is van Nordic Ware en kun je bijv. bij Bol.com. Wil je ook zo'n vorm, bestel hem dan hier.



Ingredi├źnten:
4 eieren
175 gr suiker
70 gr roomboter op kamertemperatuur 
125 ml (vanille)yoghurt
175 gr bloem
Half zakje bakpoeder
50 gr kokos
1 tl geraspte citroenschil
Extra:
3 el abrikozenjam
2 el kokos

Bereiding:
Mix de boter met de suiker en mix dan de eieren er een voor een door. Voeg de yoghurt tor en mix goed. Dan bloem, bakpoeder en kokos toevoegen en erdoor mixen. 

Vet je bakvorm in (ik gebruik een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem). Schep het beslag erin en bak de cake zo'n 45 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Laat de cake 10 min in de vorm afkoelen en stort dan op een rooster.  Laat daar verder afkoelen. 

Voor de garneren pureer je de jam en bestrijk de cake ermee. Bestrooi met kokos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten