Pastasaus van verse tomaten



Aan het eind van elke maand maak ik weer iets voor de foodblogswap. Deze maand mocht ik wat kiezen van de blog ikook.nu. Een blog vol lekkere en veelal gezonde recepten, die helemaal niet lang hoeven te duren of ingewikkeld zijn, perfect voor een druk leven met kinderen. Deze keer weinig baksels op de blog, dus het zou wat hartigs worden. Ik heb uiteraard weer de hele blog doorgeploegd (is altijd zo leuk als aan het begin van de maand de indeling bekend wordt :)). Mijn oog viel eigenlijk meteen op twee recepten: de verse tomatensaus en de Griekse orzosalade. Ik heb gekozen voor de tomatensaus, omdat ik dat eigenlijk al tijden wilde maken. Maar de salade staat nog onder mijn favorieten, dus die ga ik zeker ook nog een keer maken! 

De saus is echt zo lekker! Heel anders dan als je het met tomaten uit blik maakt of tomatenpuree, maar smaakt zo puur. En het leukste is nog dat je het allemaal in de oven gooit en de oven dus het werk voor je doet! Daarna even pureren en nog 10 minuutjes op het vuur en klaar is het! Ik had de saus 's ochtends al gemaakt, dus de hele dag hoefde ik me niet meer druk te maken om het eten. 's Avonds de pasta aangezet, wat rucola en parmezaanse kaas erbij en klaar!



Ingrediënten voor 3 personen:
500 gr trostomaten of pruimtomaten (die hebben het meeste smaak)
Paar takjes verse kruiden naar keuze (basilicum, oregano, tijm, rozemarijn)
3 teentjes knoflook, ontveld
1 tl bruine basterdsuiker
1 el balsamico-azijn (hoeft niet)
3 el olijfolie
Zout en zwarte peper
1 kleine rode ui, in grove stukken
Pasta naar keuze
Rucola
Parmezaanse kaas

Bereiding:
Snijd de tomaten in parten en leg in een braadslede met de snijkant naar boven. Snijd de knoflooktenen in grove stukken en leg met de ui ertussen. Verdeel de kruiden erdoor (op de takjes laten). Klop de azijn los met de suiker, olie en wat zout en peper en meng door de tomaten. Zet 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180). Schep tussentijds een keer om en kijk of de kruiden niet dreigen te verbranden. Als alles klaar is de takjes van de kruiden eruit halen. Pureer het geheel dan met een staafmixer of in je blender. 

Doe het dan nog even in een pannetje en laat 10 minuutjes op laag vuur pruttelen. Kook je pasta gaar en serveer met de saus, rucola en parmezaanse kaas.

Reacties

Populaire recepten