woensdag 3 augustus 2016

Rode pesto zelf maken!



In het kader van koken zonder pakjes en zakjes, deze rode pesto. Ik maakte hem toen ik mijn verjaardag vierde voor op wat lekker Turks brood. De pesto is echt in 2 minuten gemaakt en zo lekker! Je hebt maar een paar ingrediënten en een staafmixer nodig. Ideaal dus voor je bezoek of voor je lunch. Ik gebruik de zontomaatjes in die plastic bakjes, die je vindt bij de olijven enz. Maar je kunt ook (semi)zongedroogde tomaatjes uit een pot nemen. En ik gebruik de olie die erbij dit, omdat die al lekker gekruid is. Maar je kunt ook gewoon alleen olijfolie nemen. Oja, gebruik het liefst verse Parmezaanse kaas, is lekkerder dan voorgeraspte! 



Ingrediënten voor een bakje:
1 bakje gemarineerde zongedroogde tomaatjes (= ca. 120 gr) 
Geraspte parmezaanse kaas, 1-2 el (naar smaak)
1 el pijnboompitjes
Klein teentje knoflook
Zwarte peper
Olijfolie

Bereiding:
Doe de tomaatjes in de beker van je staafmixer en doe de olie uit het bakje er ook bij. Voeg de kaas, pijnboompitjes en knoflook toe en maal met de staafmixer tot een mooie pasta. Is hij te dik, doe er dan wat olijfolie bij, net zoveel tot je de juiste substantie hebt. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout.

1 opmerking:

  1. Hoi Ellouisa,
    Dank je wel voor het recept!
    Ik ben op zoek naar een goede staafmixer. Welke gebruik jij en ben je er tevreden over??

    Groetjes,
    Ikram

    BeantwoordenVerwijderen