zaterdag 3 september 2016

Rolo-cookies


Deze koekjes kwam ik op Pinterest tegen en stonden in een van mijn vele lijstjes met "nog te maken" (die eindeloos zijn, en elke dag worden aangevuld). Nu kan ik deze afstrepen! En ze zijn zo lekker! Heerlijk zachte en chewy koekjes (door de pindakaas en bruine suiker) met een vulling van een rolo, een top combinatie! En ze zijn niet moeilijk te maken. Ik heb een video gemaakt, maar eigenlijk is het een erg simpel recept. Uit dit recept kreeg ik 18 koekjes, en je hebt dan dus 18 rolo's nodig (plus extra voor het snoepen ondertussen ;-)).



Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:


Ingredi├źnten voor 18 stuks:
55 gr pindakaas
75 gr lichtbruine basterdsuiker
2 el roomboter op kamertemperatuur
1 ei
100 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
Snufje zout
3 el kristalsuiker
18 rolo's

Bereiding:
Meng de pindakaas, suiker, boter, het ei, de bloem, bakpoeder en het zout tot een deeg. Is het te plakkerig, voeg dan nog 1-2 eetlepels bloem toe. Is het te droog, doe er dan 1-2 el melk bij. Het deeg moet zacht zijn, maar niet aan je handen plakken.

Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en rol ze door de kristalsuiker en leg op en bakplaat met bakpapier. Druk ze een klein beetje platter en bak ze dan 7 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 170). Echt niet langer dan 7 minuten! Haal de bakplaat er dan uit en druk in het midden van elk koekje een rolo. Zet de bakplaat dan nog 5 minuten terug in de oven en haal ze dan eruit. Zorg ervoor dat de rolo's nog heel zijn.

Laat de koekjes 10-15 minuten op de plaat afkoelen en verplaats ze dan naar een rooster om helemaal af te koelen.

3 opmerkingen:

  1. Een vraagje
    Horen ze zacht te zijn als je ze uit de oven haalt?
    Hou mij aan de tijd, maar ze zijn nog best zacht.
    Hoort dat zo of moet ik ze toch langer in de oven laten?
    Dank alvast

    BeantwoordenVerwijderen