dinsdag 13 september 2016

Herfstsalade


Wie zegt dat een salade in de herfst niet kan? Deze salade bevat een aantal herfstsmaken die superlekker zijn in een salade: walnoten, appels en geroosterde pompoen of zoete aardappel. Je kunt zelf bepalen of je er kip bij doet of niet.


Ingrediënten voor 4 personen:
1 zak slamix naar keuze
(500 gr kipfilet)
1 tl zout, 1 tl zwarte peper, 1 tl paprikapoeder
2 zoete aardappels of 1/2 flespompoen
1 avocado
1 komkommer
2 elstar appels
Handje walnoten
(Handje gele rozijnen)
Dressing:
1 el honing
1 el citroensap
1/2 tl basilicum
Snufje zwarte peper

Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met zout, zwarte peper en paprikapoeder. Bak in olijfolie rondom goudbruin en gaar. Zet het vuur uit. Schil en snijd de zoete aardappels of pompoen in blokken van ongeveer 2 cm. Meng met 2 el olijfolie, een snufje zout en peper en doe in een braadslede. Zet in een voorverwarmde oven van 200 gr voor ongeveer een half uur. Schep halverwege nog een keer om.

Snijd de komkommer en appel in dunne plakjes. Schil de avocado en snijd ook die in dunne plakjes. Bekleed je borden met slamix en verdeel hier de verschillende ingrediënten over. Bestrooi met walnoten en rozijnen. Maak een dressing van de honing, citroensap, basilicum en peper. Verdeel over de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten