dinsdag 13 september 2016

Salade met kip en zoete aardappel


Met dit weer heb je toch geen zin in stomende pannen? Ik eet met deze hitte graag salades (en anders ook trouwens :-) en hou van variëren. Deze variant maakte ik afgelopen week en viel erg in de smaak! Mijn zoontje heeft er ook een bordje van op (okee, de sla zelf niet, maar de rest wel!). Een heerlijke combinatie en net weer even wat anders dan je gewend bent.


Ingrediënten voor 4 personen:
1 zak slamix naar keuze
500 gr kipfilet
1 tl zout, 1 tl zwarte peper, 1 tl paprikapoeder
3 zoete aardappels of 1 flespompoen
1 avocado
1 komkommer
2 elstar appels
Handje walnoten
Handje gele rozijnen
Dressing:
1 el honing
1 el citroensap
1/2 tl basilicum
Snufje zwarte peper

Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met zout, zwarte peper en paprikapoeder. Bak in olijfolie rondom goudbruin en gaar. Zet het vuur uit. Schil en snijd de zoete aardappels of pompoen in blokken van ongeveer 2 cm. Meng met 2 el olijfolie, een snufje zout en peper en doe in een braadslede. Zet in een voorverwarmde oven van 200 gr voor ongeveer een half uur. Schep halverwege nog een keer om.

Snijd de komkommer en appel in dunne plakjes. Schil de avocado en snijd ook die in dunne plakjes. Bekleed je borden met slamix en verdeel hier de verschillende ingrediënten over. Bestrooi met walnoten en rozijnen. Maak een dressing van de honing, citroensap, basilicum en peper. Verdeel over de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten