vrijdag 16 september 2016

Tortilla met gehaktballetjes


Na een dag werken wil ik graag iets simpels maken, maar het is lastig om dan niet steeds op hetzelfde terug te vallen. Tortilla maak ik bijvoorbeeld vaak en is erg lekker, maar ik wilde er wel eens mee variëren. Dit keer deed ik er Marokkaans gekruide gehaktballetjes bij en wat was dat lekker zeg! Het geeft net even wat meer smaak en ziet er ook nog eens leuk uit. Serveer er olijven en brood bij en een lekkere salade. Oja, deze tortilla hoef je niet om te draaien, scheelt weer een paar minuten :D


Ingrediënten voor 1 tortilla:
250 gr gehakt
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1/2 tl kurkuma
1/2 tl komijn
1/2 tl gember
1/2 tl paprikapoeder
3 grote aardappels
4 eieren
Vers gehakte peterselie

Bereiding:
Meng het gehakt met de kruiden en wat vers gehakte peterselie. Maak er balletjes van en bak die in olijfolie rondom bruin en gaar. Schil en was de aardappels en snijd in frietvorm. Verhit zonnebloemolie in pan en frituur hierin de frieten mooi gaar en iets lichtbruin. Laat uitlekken en doe dan bij de gehakt balletjes Klop de eieren los met een snufje zout en peper en wat peterselie en verdeel over de frietjes en gehaktballetjes. Zorg ervoor dat alles mooi verdeeld is en bestrooi met wat peterselie. Zet het vuur laag en laat de tortilla met een deksel op de pan gaar worden in ongeveer 10-15 minuten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen