Schildpadkoekjes - kidscorner


Deze koekjes maakte ik deze herfstvakantie met mijn zoontje. Ze zijn echt ideaal om met kinderen te maken, omdat ze zelf de bolletjes kunnen rollen. Ik heb het deeg voorbereid in twee kleuren en hij kon er verder mee aan de gang. En ze smaken ook nog eens lekker :D



Ingrediënten voor 15 schildpadjes:
200 gr roomboter in blokjes
150 gr suiker
400 gr bloem
Snufje zout
1 zakje vanillesuiker
1 ei
2 el cacao
15 rozijntjes in tweeën gesneden

Bereiding:
Meng de boter, suiker, vanillesuiker, ei en zout met je handen tot een deeg. Verdeel in 1/3 en 2/3. Voeg aan het 1/3 deel de cacao toe en kneed erdoor tot het mooi egaal bruin is.

Maak van het bruine deeg 15 bolletjes ter grootte van een walnoot. Druk plat tot een schijfje. Snijd dan met een mes een ruitjespatroon erin. 



Maak van de helft van het lichte deeg 15 bolletjes ter grootte van een olijf en druk de voorkant iets samen tot een spits neusje. Druk de rozijntjes als oogjes erin. Maak van de andere helft van het deeg voor elk schildpadje 4 pootjes door 4 kleine bolletjes te rollen (ter grootte van een pinda). 



Leg dan 4 pootjes en een hoofdje klaar op een bakplaat met bakpapier en druk een bruin schildje erop.  



Bak ze in een voorverwarmde oven van 170 graden (hetelucht 160) voor 10-15 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Reacties

  1. Super leuk, ze zien er geweldig uit!

    Twee dingetjes:
    1. Je bent bij het deeg kneden de bloem vergeten te vermelden.
    2. Boven de pootjes en het hoofdje zo goed aan het schild vast zitten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Samen met mijn dochter van 8 gemaakt. Ze gaf ze aan de winnaars van de quiz waarmee ze haar spreekbeurt over Super Diego afsloot ... gemakkelijk, lekker en leuk!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten