Schildpadkoekjes - kidscorner
Deze koekjes maakte ik deze herfstvakantie met mijn zoontje. Ze zijn echt ideaal om met kinderen te maken, omdat ze zelf de bolletjes kunnen rollen. Ik heb het deeg voorbereid in twee kleuren en hij kon er verder mee aan de gang. En ze smaken ook nog eens lekker :D
Ingrediënten voor 15 schildpadjes:
200 gr roomboter in blokjes
150 gr suiker
400 gr bloem
Snufje zout
1 zakje vanillesuiker
1 ei
2 el cacao
15 rozijntjes in tweeën gesneden
Bereiding:
Meng de boter, suiker, vanillesuiker, ei en zout met je handen tot een deeg. Verdeel in 1/3 en 2/3. Voeg aan het 1/3 deel de cacao toe en kneed erdoor tot het mooi egaal bruin is.
Maak van het bruine deeg 15 bolletjes ter grootte van een walnoot. Druk plat tot een schijfje. Snijd dan met een mes een ruitjespatroon erin.
Maak van de helft van het lichte deeg 15 bolletjes ter grootte van een olijf en druk de voorkant iets samen tot een spits neusje. Druk de rozijntjes als oogjes erin. Maak van de andere helft van het deeg voor elk schildpadje 4 pootjes door 4 kleine bolletjes te rollen (ter grootte van een pinda).
Super leuk, ze zien er geweldig uit!
BeantwoordenVerwijderenTwee dingetjes:
1. Je bent bij het deeg kneden de bloem vergeten te vermelden.
2. Boven de pootjes en het hoofdje zo goed aan het schild vast zitten?
Boven=blijven. Sorry voor de auto correctie.
VerwijderenSamen met mijn dochter van 8 gemaakt. Ze gaf ze aan de winnaars van de quiz waarmee ze haar spreekbeurt over Super Diego afsloot ... gemakkelijk, lekker en leuk!
BeantwoordenVerwijderen