zondag 27 november 2016

Appel-kruimelmuffins


Als ik iets wil maken dat snel klaar is,kies ik vaak voor muffins (of cakejes). Deze appel-kruimelmuffins zijn daar een mooi voorbeeld van. Ik nam mijn basis cakerecept en combineerde dat met stukjes appel en de kruimels van mijn appel-kruimeltaart. En wat een lekker resultaat zeg! Zachte en luchtige cakejes met krokante kruimels mmmm. En wat denk he van de lekkere appeltaart geur als ze in de oven staan? Maken hoor, deze lekkere cakejes.



Ik gebruik een glas van 250 ml inhoud.

Ingredi├źnten voor 12 stuks:
2 eieren
Half glas suiker
Half glas zonnebloemolie 
1 glas bloem
Half zakje bakpoeder 
Half glas melk
2 appels
1 tl kaneel
1 el suiker
Kruimels:
 100 gr ijskoude roomboter
60 gr suiker
150 gr bloem

Bereiding:
Mix eieren, suiker en olie voor 2 minuten. Bloem, de helft van de kaneel en al het bakpoeder erdoor mixen en tenslotte de melk. Zet 12 muffinpapiertjes in je muffinbakplaat en verdeel het beslag erover.

Schil de appels en snijd in stukjes. Meng met de el suiker en de rest van de kaneel. Verdeel over de muffinvormpjes. Maak dan de kruimels door de bloem, boter en suiker in je handenvol wrijven tot er kruimels ontstaan. Verdeel over de appels en zet ze voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 160).

4 opmerkingen:

  1. Hoi Ellouisa,

    Wat een leuk recept! Ik miste wel een snufje zout in het deeg. En ik had veel te veel kruimels! Maar ze waren heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In het kruimeldeeg of de cakejes bedoel je? Ja ik had ook vest veel inderdaad!

      Verwijderen
  2. Oh die kruimeltjes zijn zo lekker!! Doet me aan vakanties in Duitsland denken :D

    BeantwoordenVerwijderen