woensdag 9 november 2016

Pompoenpancakes


Deze pompoenpancakes zag ik op instagram meerdere keren voorbij komen en ik had nog pompoen in huis van de pompoenchili. Dus wat is er leuker dan mijn zoontje een plezier te doen en deze lekkerde oranje pancakes te bakken? Zijn nog gezond ook (oké niet als je er een berg poedersuiker op doet). En je proeft niets van de pompoen terug, ik bedoel je hebt niet het idee dat je pompoen eet. De kaneel in het beslag maakt het trouwens lekker kruidig en herfstig. Een aanrader dus om eens op je ontbijttafel te zetten!

Ik heb uiteindelijk uit wel 15 verschillende recepten een eigen versie gemaakt.


Ingrediënten voor ongeveer 24 kleine pancakes:
150 gr blokjes pompoen (zelf gesneden of uit supermarkt)
150 gr bloem (of gebruik een andere versie als speltbloem, roggebloem of boekweit)
1/2 tl bakpoeder
1 ei
250 ml melk
Snufje zout
1 t kaneel

|Bereiding:
Doe de pompoenblokjes in een pannetje met wat water en kook deze op laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af en pureer. Mix het ei met de melk en voeg de bloem met bakpoeder toe. Doe ook zout en kaneel erbij en mix goed. Mix dan de pompoenpuree erdoor. Je moet een beetje dik beslag hebben, dikker dan voor gewone pannenkoeken. Verhit dan in een koekenpan een klein klontje boter (of gebruik kokosolie als je dat liever hebt). Ik gebruik dan een maatbeker met scherp tuutje waarmee ik het beslag in de pan giet tot je een mooi rondje hebt. Ik bak er zo;n 4 tegelijk, maar dat hangt van de grootte van je pan af. Bak ze op laag vuur 1-2 minuten per kant. Omdraaien als de bovenkant bijna droog is.

Serveer met honing, stroop of poedersuiker en wat verse noten.

1 opmerking:

  1. Wauw, ze zien er echt fantastisch uit. Ik wil het al een tijdje uitproberen, vind pompoen zo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen