Bokkepootjestaart - Video


Weer een taart die ik van mijn lijstje kan afstrepen, en wat voor een: een bokkepootjestaart! Ik kwam op internet veel recepten tegen, maar heb er mijn eigen versie van gemaakt. Een biscuitcake (volgens mijn eigen basisrecept), gevuld met een laag jam en een laag slagroom-mascarpone met bokkepootjes, een rand met bokkepootjes en nog wat pure chocolade. Ik was erg benieuwd hoe hij zou smaken, maar wat was hij lekker! Je kunt ook nog variëren door bijvoorbeeld een chocoladecake te gebruiken i.p.v. een biscuit of door de vulling nog wat banketbakkersroom te mengen. 

In de video zie je hoe je de taart zelf kunt maken!



Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:

Ingrediënten voor een taart van 20 cm:
3 eieren
75 gr suiker
1 el warm water
Snufje zout
25 gr maizena
50 gr bloem
Vulling:
4 el jam naar keuze
250 ml slagroom
125 gr mascarpone
3 el poedersuiker
1 zakje klopfix slagroomversteviger
8-10 bokkepootjes
Extra:
10-15 bokkepootjes
50 gr pure chocolade

Voor een taart van 24 of 26 cm verdubbel je de ingrediënten.

Bereiding:
Scheid de eieren boven een schaaltje en doe de eigelen in een kom en de eiwitten in een andere kom. Zorg ervoor dat er geen enkel druppeltje eigeel bij de eiwitten komt, dan krijg je het niet meer stijfgeklopt (zie video). 

Klop dan de eiwitten stijf met de helft van de suiker en een snufje zout. Het is stijf genoeg als je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat er wat uitvalt. Klop dan in een andere kom de eigelen met de rest van de suiker en het water tot een lichtgele dikke crème (het moet net zo dik als vla worden). Schep de eiwitten dan op de eigelen en zeef bloem en maizena erboven. Schep luchtig door elkaar (niet mixen of roeren). 

Bedek de bodem van je springvorm van 20 cm met bakpapier en vet de randen in met olie. Schep het beslag erin en bak meteen in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180) voor 30 minuten. Let op!! Je oven moet zo hoog staan, als je het lager bakt, mislukt je biscuit!

Open de oven niet voordat de baktijd voorbij is! Als er 20 minuten voorbij zijn, doe je de oven voorzichtig open en controleer je met een sateprikker of je cake gaar is. Is hij niet helemaal gaar, zet dan nog 5 minuten erin. Zet dan de oven uit en laat de cake er nog even instaan voor een kwartier.

Maak ondertussen de vulling door de jam te verwarmen en met een staafmixer fijn te malen.
De slagroom klop je stijf met de poedersuiker en klopfix. Klop er dan de mascarpone door. Houd 1/3 van de room apart voor het bestrijken. Snijd de bokkepootjes in kleine stukjes en schep door 2/3 van de room. 

Snijd je biscuit in 3 delen. Leg het onderste deel in de springvorm en smeer de jam erop. Leg er een volgende biscuitplak op en bestrijk met de bokkepootjesvulling. Leg de laatste deegplak erop en haal dan de rand van je springvorm eraf. Bestrijk de bovenkant en zijkant met een dunne laag room. 

Snijd je bokkepootjes voor de rand doormidden en plak er rondom tegenaan. De rest snijd je in grove stukken en verdeel je over het midden. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Doe in een boterhamzakje en knip er een piepklein puntje af. Maak mooie strepen over je taart en zet voor minimaal een uur in de koelkast.

Reacties

  1. Lekker recept. Het lijkt me ook heerlijk om er wat advocaat in te verwerken. Vast smakelijk met die bokkepootjes en mascarpone. Vind het zelf puur niet zo lekker in een taart maar met mascarpone samen wordt het een heerlijk zachte smaak. Ga het een keer uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja alleen ik drink geen alcohol 😉 Maarheeze combi is ook heerlijk en ook dat laagje jam erbij.

      Verwijderen
  2. Dit was zooo lekker Ellouisa, gewoon zo super goed gelukt ook. Dank je wel voor dit heerlijk recept. Dit was de eerste die ik probeerde en gelijk zoveel complimenten gekregen, ik ga zeker door met jouw recepten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Ellouisa,
    Wat een fantastische taart. Een enorm succes. Omdat wij in de familie een anti-choclade fan hebben vroeg ik mijzelf af of ik de bokkenpootjes ook kan vervangen door bv cafenoir koekjes. Ik ben benieuwd naar je reactie,
    Gr., Mariken

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten