dinsdag 13 juni 2017

Walnoot-amandelkoekjes


Een paar jaar geleden (of liever gezegd heel veel jaar geleden ;)) maakte ik deze koekjes ook, maar waren ze eigenlijk wat te hard. Te lang gebakken denk ik, of een verkeerde verhouding. Daarom nu een aangepast recept, wat je heerlijke koekjes oplevert!!

Dit recept is goed voor ongeveer 25 koekjes.



Ingredi├źnten:
125 gr walnoten
50 gr gepelde amandelen
100 gr suiker
Snufje zout
Mespuntje bakpoeder (niet meer doen, dan lopen ze teveel uit!)
1 el bloem 
1 ei
25 halve walnoten
3 el poedersuiker

Bereiding:
Maal de walnoten en amandelen helemaal fijn. Meng met de suiker, bloem, zout en bakpoeder. Klop het ei los en voeg beetje bij beetje toe (waarschijnlijk heb je niet alles nodig). Mocht het te plakkerig zijn, doe er dan een eetlepel bloem bij (maar meer niet!).

Vorm ca. 25 bolletjes en rol ze door de poedersuiker. Leg op een bakplaat met bakpapier en druk er een walnoot in. Bak ze 12-14 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Niet langer, dan worden ze hard! Laat ze even afkoelen op de bakplaat tot ze wat steviger zijn en dan op een rooster.

8 opmerkingen:

  1. Dank je wel.
    Ik heb het recept in mijn 'laptop-kook en bakboek' opgeslagen om het binnenkort eens uit te proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi! Kan je de amandelen ook weg laten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je zult ze dan moeten vervangen door bijv nog 50 gr walnoten extra

      Verwijderen
  3. Hoi, moet je de amandelen eerst roosteren als je ze hebt gepeld?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi heb ze zojuist gemaakt maar ze zijn heel zoet heel lekker maar hoort dat?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijke koekjes en zeer makkelijk te maken volgens dit recept. Met wat minder suiker smaken ze ook nog heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen