Broodrol


Toen ik voor een foodblogswap mocht kiezen van de blog "Lekker eten met Marlon", overwoog ik nog haar broodrol te maken. Daar kwam ik toen niet aan toe, maar ik heb het idee wel onthouden. Nu heb ik er een gemaakt met eigen deeg, volgens het recept van deze broodmhancha. En wat is het brood lekker zeg! Ik vulde hem met kipstukjes, boursin, paprika en zongedroogde tomaat mmmm. 

Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!



Ingrediënten voor 2 broden:
450 gr bloem
1 zakje gedroogde gist
1.5 tl zout
1.5 tl suiker
3 el olie
250 ml lauwwarme melk
Lauwwarm water om te kneden
Vulling:
500 gr kipfilet in blokjes
Zout en peper naar smaak
Klein pakje boursin
Bakje zongedroogde tomaatjes in stukjes
1 rode puntpaprika
Paar takjes gehakte verse platte peterselie
Extra:
3 el melk
Sesamzaad

Bereiding:
Meng bloem met gist en suiker. Voeg de olie toe en meng goed. Doe dan de melk erbij en het zouten meng goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje wat water toe tot je een samenhangend deeg hebt. Ik heb ongeveer 4 el gebruikt. Kneed het deeg 10-15 minuten met de hand of in een machine en laat dan een uur rijzen.

Ondertussen bakken we de kipblokjes met zout en peper goudbruin en gaar. Bak de paprikablokjes even mee. Zet het vuur dan uit en meng de peterselie erdoor. Bedek 2 cakevormen met bakpapier.

Verdeel het deeg na het rijzen in twee gelijke bollen. Rol elke bol uit tot een rechthoek dat net zo breed is als de lengte van een cakevorm. Besmeer met boursin en bestrooi met het kipmengsel en stukjes zongedroogde tomaat. Rol dan losjes op en leg in een van je cakevormen. Doe hetzelfde met de andere bol.

Laat de broden nog een half uur rijzen op een warme plaats. Bestrijk daarna met melk en bestrooi met sesamzaad. Bak hem dan zo'n 30 minuten op 200 graden (hetelucht 180). 

Reacties

Populaire recepten