vrijdag 16 juni 2017

Homemade Ferrero!


Ik geloofde mijn ogen niet toen ik op pinterest een recept voor zelfgemaakte Ferrero tegen kwam! Zou het echt hetzelfde zijn als de echte? Qua smaak, maar ook textuur? Ik maakte eerder bijv al zelf Rafaello en die zijn heerlijk, maar niet helemaal hetzelfde als de echte. Nou deze Ferrero's dus wel! De vulling moet je in de vriezer laten opstijven, de balletjes erna ook en met de chocoladelaag moet je voorzichtig zijn (de vulling is zacht, zoals bij de echte), maar als ze dan eenmaal klaar zijn.... Jummie! Bewaar ze wel in de koelkast en haal ze pas vlak voor het serveren eruit.


Ingredi├źnten voor ongeveer 20 stuks:
1 pakje hazelnootwafels (deze, te koop bij o.a. AH)
3 flinke eetlepels Nutella
3 eetlepels hazelnoten
50 gr melkchocolade
Buitenlaag:
150 gr melkchocolade
2 eetlepels hazelnoten

Bereiding:
Leg de hazelnoten op een bakplaat zonder papier. Zet voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180). Laat daarna afkoelen.
Maal de wafels fijn in een hakmolen. Maal 3 eetlepels van de hazelnoten fijn en meng met de wafels en Nutella. Smelt de melkchocolade in de magnetron en meng erdoor tot een plakkerig mengsel. Schep op een bord en laat in de vriezer hard worden in ongeveer een kwartier.

Steek er dan stukjes af met een theelepel en rol daar een bolletje van. In totaal krijg je ongeveer 20 bolletjes. Leg weer op een bord en zet voor een kwartier in de vriezer.

Maal ondertussen de overige hazelnoten, niet helemaal fijn, maar iets grover. Smelt de 150 gr melkchocolade au bain marie (boven een pannetje met een laagje water dat je aan de kook brengt). Roer er de hazelnoten door. Laat dit 5-10 minuten afkoelen en bedek je koude bord (dat uit de vriezer kwam) met aluminiumfolie. Leg een van de balletjes in de chocolade en rol met een vork erdoor tot hij helemaal bedekt is. Leg op het koude bord. Ga zo door met alle bolletjes en leg ze snel weer in de vriezer om koud te worden. Bewaar daarna in de koelkast.

3 opmerkingen: