donderdag 9 mei 2019

Pastasalade spiesjes


Deze pastasaladespiesjes staan zo leuk op een hapjestafel! Je kunt er vanalles op doen eigenlijk, net waar je zin in hebt. Ik heb nu vlinderpasta gebruikt, maar je kunt ook een gevulde pasta als tortellini nemen. En voor een glutenvrije versie gebruik je glutenvrije ravioli van AH bijvoorbeeld.



Ingrediënten voor ongeveer 12 spiesjes:
1 pak tortellini met groentenvulling (bijv. deze) of 100 gr pasta naar keuze
250 gr kipfilet
1 bakje cherrytomaatjes of gemengde tomaatjes
Verse basilicumblaadjes
Mini mozzarellabolletjes
Groene olijven
Pestodressing:
Handje verse basilicum
Olijfolie, citroensap en honing
Zout en peper naar smaak
2 el pijnboompitjes
(Of gebruik verse pesto en meng daar wat olijfolie, citroensap en honing door)

Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en bak goudbruin in olijfolie met een beetje zout en peper. 
Kook de tortelloni of pasta volgens de verpakking gaar en spoel af met koud water.
Maal voor de dressing de basilicum fijn met wat olijfolie (1-2 el). Voeg dan zout, peper, citoensap en honing naar smaak toe (steeds even proeven). Meng met een deel van de dressing. Neem een spiesje en doe daarop om en om al je ingrediënten.
Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Sprenkel de dressing over de pasta op de spiesjes en bestrooi het geheel met pijnboompitjes.

* Doe in plaats van kipfilet eens gekruide gehaktballetjes of garnalen op je spiesjes
* Schaaf komkommer in lange dunne linten met een kaasschaaf, rol op en doe op je spiesjes

1 opmerking:

  1. Dankjewel Ellouisa voor je leuke recept. Ik wist niet dat er glutenvrije tortelini is bij Ah.. Ben benieuwd hoe het smaakt.
    Groetjes, Riny

    BeantwoordenVerwijderen