maandag 5 juni 2017

Pastasalade spiesjes


Deze pastasaladespiesjes staan zo leuk op een hapjestafel! Je kunt er vanalles op doen eigenlijk, net waar je zin in hebt. Ik heb nu een vegetarische tortelloni gebruikt, maar je kunt ook met vleesvulling nemen als je dat wilt (en mag eten). En voor een glutenvrije versie gebruik je glutenvrije ravioli van AH bijvoorbeeld.


Ingrediënten voor ongeveer 12 spiesjes:
1 pak tortellini met groentenvulling (bijv. deze)
250 gr kipfilet
1 bakje cherrytomaatjes
Verse basilicumblaadjes
Mini mozzarellabolletjes
Groene olijven
Pestodressing:
Handje verse basilicum
Olijfolie, citroensap en honing
Zout en peper naar smaak
2 el pijnboompitjes

Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en bak goudbruin in olijfolie met een beetje zout en peper. 
Kook de tortelloni volgens de verpakking gaar en spoel af met koud water. Neem een spiesje en doe daarop om en om al je ingrediënten.

Maal voor de dressing de basilicum fijn met wat olijfolie (1-2 el). Voeg dan zout, peper, citoensap en honing naar smaak toe (steeds even proeven). Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Sprenkel de dressing over de pasta op de spiesjes en bestrooi het geheel met pijnboompitjes.

* Doe in plaats van kipfilet eens gekruide gehaktballetjes of garnalen op je spiesjes
* Schaaf komkommer in lange dunne linten met een kaasschaaf, rol op en doe op je spiesjes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen