Pinda-fondantkoekjes



Schattig zijn deze koekjes he? Ze zijn simpeler te maken dan het lijkt, echt! Zeker als je kant en klare fondant neemt, wat je tegenwoordig in elke supermarkt wel kunt kopen. Varieer ook eens met de kleur van de fondant en met de vorm van het koekje (hartjes bijv. of bolletjes). Of gebruik gesmolten chocolade, dat kan ook hoor.

 De bloemuitstekertjes die ik hiervoor heb gebruikt, kocht ik trouwens op mijn laatste vakantie in Marokko. Ik kwam ze op bol.com ook tegen, in dezelfde set die ik heb. Bestel hem hier.


Ingrediënten voor ongeveer 25 stuks:
250 gr ongezouten pinda's
50 gr suiker
Halve tl vanille-extract
Ongeveer 1 ei
150 gr rolfondant naar keuze
Beetje poedersuiker
Zilveren pareltjes

Bereiding:
Maal de pinda's fijn en meng met de suiker en vanille-extract. Klop het ei los en voeg beetje bij beetje toe tot je een samenhangend, beetje plakkerig deeg hebt. Vorm hier 25 bolletjes van die je weer vormt tot kubusjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 14 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Laat afkoelen op een rooster.

Rol de fondant dun uit met behulp van een beetje poedersuiker. Snijd er vierkanten uit en pak hier de koekjes in (af en toe bijsnijden en samendrukken). Rol de overgebleven fondant uit en druk hieruit de bloemetjes. Plak vast met een piepklein beetje water en druk er een zilveren pareltje in.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten