maandag 3 juli 2017

Aardappeltajine


Deze tajine maak je met tomaat, ui en aardappels. Lekker simpel en ideaal voor kinderen, maar wij vinden het zelf ook nog steeds erg lekker. Ik serveerde er nog gestoomde en gebakken tuinbonen bij en mijn drumsticks uit de oven. En je hebt trouwens niet perse een tajine nodig, ik heb het nu gewoon in een pan gemaakt, gaat prima.



Ingredi├źnten voor 1 tajine:
1 kilo aardappels
1 rode ui
1 tomaat
1 teentje knoflook
Paar takjes verse peterselie en koriander
Mespuntje komijn
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1/2 tl gember
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
(Evt. wat olijven)

Bereiding:
Rasp de ui en tomaat (zonder pitjes) en fruit aan in wat olijfolie. Pers de knoflook uit en voeg toe. Doe de kruiden erbij en de peterselie en koriander. Doe de deksel op de pan of tajine en laat op laag vuur 10 minuten stoven.

Schil de aardappels en snijd in parten. Voeg de aardappels toe en kokend water tot ze net onderstaan. Breng aan de kook en laat dan op laag vuur gaar worden. Laat eventueel op hoog vuur zonder deksel de saus indikken. Voeg op het laatst de olijven nog even toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen