zondag 23 juli 2017

Kip teriyaki noodles


Ik zal eerlijk zijn... Ik kook niet zo vaak Aziatisch. Maar nu ik deze noodles met heerlijke teriyaki kip maakte denk ik, dit moet ik toch valer doen! Dit gerecht is zo lekker! Een beetje zoete kip met knapperige sugar snaps en wat pittigheid van de lente ui, echt jammie! Je kunt trouwens ook andere groenten gebruiken: broccoli, paksoi, mini maïs etc. Ik ga lekker variëren met dit recept!


Ingrediënten voor 2 personen:
150-200 gr mie of noodles (afhankelijk van hoeveel je eet, wij zijn grote eters)
1 kipfilet in grove repen
Wokolie 
1 tl zout en 1/2 tl zwarte peper
2 teentjes knoflook
Stukje verse gember (of 1 tl gemberpoeder)
1 el donkerbruine basterdsuiker
50 ml ketjap manis 
2 el honing
50 ml water
1 el maizena
1 kleine rode puntpaprika, in blokjes
200 gr sugar snaps
1 lente uitje, in ringetjes
1 el sesamzaad 

Bereiding:
Verhit wat Wokolie in een wok en bak hierin de kip reepjes met zout en peper rondom goudbruin. Voeg de gember en knoflook toe. Bak even mee.

Doe de paprika erbij. Meng de ketjap met de honing en suiker ben doe bij de kip. Meng maizena met het water en voeg ook toe. Breng aan de kook en laat een minuut of 5 pruttelen. Brreid ondertussen de mie volgens de verpakking. Proef of hij goed op smaak is en voeg evt nog wat van een van de smaak makers toe. Als het te dik is wat water erbij en te dun, dan wat maizena. Doe de sugar snaps erbij. 

Schep de mie op een bord. Wat kip en saus erover en bestrooi met lenteui en sesamzaadjes.

2 opmerkingen:

  1. Er zit geen wortel in hoor hihi. Ben benieuwd waar je die ziet!

    BeantwoordenVerwijderen