dinsdag 15 augustus 2017

Geroosterde bloemkoolsalade


Op instagram kwam ik al een aantal keer een geroosterde bloemkoolsalade tegen. En eindelijk heb ik het zelf een keer geprobeerd. Ik roosterde al eens bloemkool in een ander recept en het is zo'n andere smaak dan wanneer je het gewoon kookt. Echt een aanrader om eens uit te proberen!
Ingredi├źnten voor 2-3 personen:
1 kleine bloemkool
1 zak kikkererwten (Hak)
2 handjes verse spinazie 
1 tomaat
1 komkommer
Halve avocado
1 tl paprikapoeder 
1 tl zout 
1 tl zwarte peper 
1 tl kurkuma
Mespuntje korianderpoeder
Mespuntje komijn
3 el olijfolie
Sap van een halve citroen
1 tl honing

Bereiding:
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en last de kikkererwten uitlekken. Meng de kruiden met de olijfolie en meng door de bloemkoolroosjes en kikkererwten. Verdeel over een braadslede en zet voor ongeveer 20-30 min in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180). Schep af en toe even om en last na het roosteren iets afkoelen.

Verwijder de pitjes van de tomaat en snijd in reepjes. Snijd ook de avocado in repen en schil de komkommer met een kaasschaaf in lange dunne plakjes. Was de spinazie en verdeel over een bord. Verdeel daar de bloemkool, kikkererwten, tomaat, komkommer en avocado erover. Bestrooi met peterselie. Maak een dressing van citroensap en honing en verdeel over de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten