Aardbeien cheesecake cups


Deze taartjes kwam ik eens tegen op een Amerikaanse blog en ze zijn ze steeds bijgebleven om te maken. En wat een succes is dit zeg, zo lekker! En ik heb zelfs minder suiker gebruikt dan het originele recept. De cups maak je van een soort appeltaartdeeg en deze worden dus net als de korst van een appeltaart mmmm. Dan de vulling, lekker romig en met een aardbeien smaak. En bovenop nog een aardbeitje, simpel te maken, maar de combinatie is heerlijk! Ik heb ze nu gemaakt in een gewone muffinbakplaat, maar je kunt ook een mini muffinbakplaat gebruiken, dan krijg je minitaartjes. Oh en ander fruit gebruiken kan natuurlijk ook he, gebruik je fantasie!


Ingrediënten:
175 gr roomboter op kamertemperatuur
150 gr suiker
1 el lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
265 gr bloem
2 el maizena
Snufje zout
1 tl bakpoeder
Vulling:
200 ml slagroom
250 gr mascarpone
100 gr aardbeien, gepureerd of geprakt
12 extra aardbeien

Bereiding:
Mix de boter met de suikers tot een creme. Mix dan het ei erdoor. Meng bloem met bakpoeder, maizena en zout en meng door het botermengsel. Verpak dit deeg in een plastic zakje en leg voor een half uur in de koelkast.

Vet je muffinvorm in en verdeel je deeg na het rusten in 12 gelijke stukken. Druk die wat plat tot een cirkel en druk in de holtes van je muffinbakplaat. Bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). Druk dan de achterkant van een klein glaasje erin of gebruik een lepel, om het deeg wat terug te duwen zodat er een holte blijft in het midden. Bak nog 5-10 minuten.

Na het bakken 10 minuten in de vorm af laten koelen en dan op een rooster verder af laten koelen.

Mix ondertussen de slagroom stijf met de poedersuiker. Klop de mascarpone los in een andere kom en mix dan door de slagroom heen. Meng ook de gepureerde of geprakte aardbeien erdoor. Doe in een spuitzak met stervormig spuitmondje en spuit in iedere cup een rozetje. Leg er een aardbei op.

Reacties

  1. Salaam ellouisa. Kan ik de cups ook een dag of meer op voorhand maken? Of raad je het niet aan

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten