woensdag 25 oktober 2017

Kipfilet-ovenschotel


Deze ovenschotel met kipfilet zit ook boordevol groenten en de Marokkaanse kruiden maken het een smakelijk gerecht! Je kunt er ook nog andere groenten bij doen als je wilt, of variëren met het seizoen. Nu in de herfst bijvoorbeeld pompoen, maiskolf en zoete aardappel en in de lente asperges of verse doperwten.




Ingrediënten voor 1 braadslede:
500 gr kipfilet
1 rode puntpaprika
200 gr sperziebonen
1 rode ui
1 winterwortel of 2 gewone wortels
500 gr aardappels
1 maiskolf
1 teentje knoflook
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1/2 tl gember
1 tl zout
1 tl zwarte peper
Vers gehakte platte peterselie
Olijfolie

Bereiding:
Snijd eerst de maiskolf in grove stukken en kook in 10 minuten gaar.
Snijd de kipfilet in grove repen. Schil de aardappels en winterwortel en dop de sperzieboontjes. Snijd de ui in parten, de paprika en aardappel in grove stukken. Snijd de sperzieboontjes in stukjes van ongeveer 3 cm. Meng de kruiden met de uitgeperste knoflook en olijfolie tot een marinade. Meng door de kipfilet en alle groenten en verdeel over een braadslede.

Zet de braadslede in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200), zonder af te dekken. In ongeveer 40-50 minuten is hij klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten