vrijdag 20 oktober 2017

Oreo cheesecake


Deze cheesecake maakte ik alweer een paar weken geleden, op een dag dat ik iets wilde bakken, maar geen inspiratie had. Ik liep in de supermarkt langs het koekjesschap en zag Oreo's en toen bedacht ik: oreo cheesecake natuurlijk! Ik heb mijn basisrecept gebruikt (wat altijd lukt) en daar Oreo's aan toegevoegd. Ook heb ik voor de bodem Oreo's gebruikt. Een heerlijke combinatie! Je kunt hier trouwens ook mini cheesecakejes van maken.


Ingredi├źnten voor de bodem:
150 gr Oreo koekjes
50 gr gesmolten roomboter
Vulling:
300 gr roomkaas (bijv. Philadelphia)
1 zakje vanillesuiker of 2 tl zelfgemaakte vanillesuiker
80 gr suiker
50 gr gesmolten roomboter
2 eieren
1 el bloem
8 Oreo koekjes
Garnering:
4 Oreo koekjes

Bereiding:
Maal de Oreo koekjes voor de bodem fijn in een hakmolen of keukenmachine, Ik gebruik zelf deze hakmolen van Princess. Meng met de gesmolten boter. Bedek de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier en vet de randen in met een beetje zonnebloemolie. Stort hierin het koekjesmengsel en druk stevig aan met een lepel of de onderkant van een glas.

Verwarm je oven voor op 160 graden (hetelucht 150).
Mix de roomkaas met de eieren, suiker, vanillesuiker, bloem en gesmolten boter tot een romig mengsel. Schep dit op de bodem en strijk mooi glad. Breek de 8 Oreo koekjes in stukjes en verdeel ze over het roomkaasmengsel. Druk een beetje erin en zet de cheesecake dan voor 40-60 minuten in de oven. Dit hangt echt van je oven af. Open in ieder geval de eerste 40 minuten je ovendeur niet! Daarna kun je even kijken of de cheesecake al stevig genoeg is. Zet hem desnoods nog even terug. Ik had 50 minuten nodig.

Als de cheesecake klaar is, zet je de oven uit, maar laat je de taart er nog in staan voor een uur. Haal hem dan uit de oven en verwijder de rand en bodem. Laat verder afkoelen in de koelkast. Garneer de taart met in stukjes gebroken Oreo.

* Je kunt er ook voor kiezen om de taart te garneren met toefjes (zelfgeklopte!) slagroom en om en om een half Oreo koekje in een toefje te steken.

4 opmerkingen:

  1. Beste Ellouisa, weer een recept van jou gelukt! Dank je wel, ik ben zo blij met dit site :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Welke maat vorm heb je gebruikt op deze foto? In vorm van 20cm komt het bij mij veel dikker eruit namelijk

    BeantwoordenVerwijderen