dinsdag 10 oktober 2017

Pasta pesto met asperges


Ik zocht een simpel pastarecept voor na het werk bijvoorbeeld en kwam erachter dat ik eigenlijk nooit pasta met pesto had gemaakt. Dus daarom een simpele pasta voor jullie, met pesto, uit de winkel of zelfgemaakt. En ik heb nu groene asperges gebruikt, maar je kunt ook broccoli nemen of zelfs sperziebonen,  net wat je wilt.



Ingredienten voor ongeveer 3 personen:
250 gr kipfilet in stukken
1 tl Italiaanse kruiden
150 gr groene aspergetips
150 gr doperwten
1 rode puntpaprika in reepjes
1 teentje knoflook
Pesto (hoeveelheid naar keuze) of maak het zelf*

Bereiding:
Bak de kipfilet met de knoflook en Italiaanse kruiden rondom bruin in olijfolie. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de aspergetips in stukken van 2-3 cm en kook beetgaar in water met zout (heel kort, 2-3 min). Voeg de paprika en asperges toe aan de kip en bak mee. Doe dan de doperwten erbij en bak kort mee.

Giet de pasta af en meng met de kip en meng er pesto naar smaak door.

* Zelf pesto maken doe je door de blaadjes van een basiilicumplant fijn te malen met wat Parmezaanse kaas, 3 el pijnboompitten, olijfolie en zout en peper naar smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten