Pasta pesto met asperges



Zelf pesto maken is helemaal niet moeilijk en als je t mij vraagt veel lekkerder dan uit een potje of bakje. Ik heb trouwens een keer voedselvergiftiging gehad van pesto uit een bakje dus durf het niet meer te kopen! Zelf maken dus, in een hakmolen of blender. En het enige wat je nodig hebt is verse basilicum, olie, parmezaanse kaas en pijnboompitten. Ik gebruik zelf een mengsel van zonnebloemolie en Marokkaanse olijfolie (die is heel sterk, dus pesto met alleen die olie zou ik afraden). Oja, knoflook doen de meeste mensen er ook in. Maar ik kan niet goed teven rauwe knoflook, dus ik bak het mee met de kip voor dit recept. Deze combi is trouwens onwijs lekker! 


Ingredienten voor ongeveer 3 personen:
250 gr kipfilet in stukken
1 tl Italiaanse kruiden
150 gr groene aspergetips
150 gr doperwten
1 rode puntpaprika in reepjes
1 teentje knoflook
Pesto:
1 basilicumplantje
30 gr geroosterde pijnboompitten
50 gr geraspte Parmezaanse kaas (of meer naar smaak)
50-75 ml olie (ik doe dus half zonnebloem, half olijfolie)

Bereiding:
Maal de basilicum met de pijnboompitten, kaas en olie in een blender of hakmolen fijn. Je kunt ook een vijzel gebruijen evt.
Bak de kipfilet met de knoflook en Italiaanse kruiden rondom bruin in olijfolie. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de aspergetips in stukken van 2-3 cm en kook beetgaar in water met zout (heel kort, 2-3 min). Voeg de paprika en asperges toe aan de kip en bak mee. Doe dan de doperwten erbij en bak kort mee. Meng de pesto erdoor.

Giet de pasta af en meng met de kip. Lekket met nog wat geroosterde pijnboompitten en patmezaanse kaas.

Reacties

Populaire recepten