donderdag 9 november 2017

M&M cookies


Ik zag deze leuke koekjes voorbij komen op een van mijn favoriete blogs: Eefkooktzo. En toen ik mijn zoontje vroeg wat hij samen met mij wilde maken in de herfstvakantie, koos hij voor deze M&M cookies. En ze zijn echt ideaal om te maken met je kinderen, simpel deeg en ze kunnen makkelijk hun eigen bolletjes maken. En wat ik de beste tip vond, doe de M&M's er pas na het bakken in. Dan blijven ze mooi van kleur en vorm! Wij hebben ervan genoten, zulke lekkere koekjes!



Ingredi├źnten voor ongeveer 20 stuks:
225 gram bloem
125 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
100 gram lichtbruine basterdsuiker
125 gram suiker
1 ei
1 zakje vanille suiker
½ tl bakpoeder
100 gram pure chocolade (in kleine stukjes gehakt)
100 gram M&M’s 

Bereiding:
Mix de boter met de suikers door elkaar. Mix dan het ei erdoor. Voeg bloem en bakpoeder toe en maak er een samenhangend deeg van. Kneed de chocoladestukjes erdoor. Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden voor ongeveer 12-15 minuten. Ze moeten goudbruin worden, maar nog wel enigszins zacht blijven. Druk dan meteen de M&M's erin en laat ze verder afkoelen op een rooster.

1 opmerking:

  1. Super leuk om dit weekend met mijn dochter uit te proberen­čśü

    BeantwoordenVerwijderen