zondag 3 december 2017

Pepernoten-pancakes


Een beetje laat met de foodblogswap van november! In het weekend dat ik gepland had om deze pancakes te maken was mijn zoontje helaas ziek en kon ik ze niet maken. Op een schooldag komt er ook niks van, dus vandaar dat het pas dit weekend is gelukt. En wat zijn ze lekker zeg! Ik zat op de blog Fit en Puur te kijken, de blog waar ik in november wat van mocht kiezen. De blog is van Simone, moeder van 3 kinderen die zuivelvrij, zonder geraffineerde suikers en zoveel mogelijk glutenvrij kookt. Veel healthy recepten dus (iets waar ik nooit zo bewust mee bezig ben, behalve dan het koken zonder pakjes en zakjes), voor mij een hele nieuwe wereld met producten die ik nog nooit had gebruikt. Toen ik deze pancakes met pepernoten zag, bleven die steeds hangen in mijn hoofd. En omdat het sinterklaastijd is, was de keuze snel gemaakt! Ik gebruikte voor deze pancakes mijn eigen pancakerecept en deed daar minipepernootjes bij en maakte een heerlijke karamelsaus om er overheen te doen. Mijn zoontje heeft ervan gesmuld!

Oh en is het buiten sinterklaastijd, neem dan schuddebuikjes, die zijn ook perfect!

Ingredi├źnten voor ongeveer 12 stuks:
225 gr bloem
1 zakje bakpoeder
Snufje zout
1 tl suiker
2 grote eieren, losgeklopt
30 gr gesmolten boter (afgekoeld)
300 ml melk
Boter om in te bakken
100 gr mini pepernootjes of schuddebuikjes
Zelfgemaakte karamelsaus of stroop voor het serveren

Bereiding:
Meng de bloem met zout, suiker en bakpoeder. Klop de eieren los met de melk en de boter en klop door de bloem. Verhit wat boter in een koekenpan en schep hierin een lepel beslag. Bak ze een paar minuten per kant goudbruin. Serveer met karamelsaus of stroop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten